La Pizarra de Raimunda atorga els premis col·laboradors en un acte proper i emotiu

Com ja és tradicional en aquestes dates des de fa més d’una dècada, La Pizarra de Raimunda,  entitat de dones molt arrelada a Sant Martí, ha celebrat la cerimònia de lliurament dels seus premis anuals: Els Premis Col·laboradors 2015.

20150316_19424820150316_190120El lliurament dels guardons coincideix amb l’aniversari de l’Associació, que aquest dilluns  16 de març, celebrava el seu XV aniversari. I tal com explicava la seva presidenta Raimunda Pámpols: “Mai haurien imaginat un creixement tant gran de  l’entitat,  en quantitat i qualitat. Som moltes i serem moltes més “. I va comentar emocionada els principis de la Pizarra. “Vam començar com  un grup de dones solidari, que voleim fer moltes coses, però molt reduït, i com en la historia de la gavina que no podia  volar, a  poc a poc, i amb molt d’esforç i il·lusió hem remuntat juntes el vol”.

La Pizarra ens ha permet volar
Tant Pàmpols, com a presidenta honoraria, com a Carmen Gómez, com a presidenta executiva i “ànima” tant d’aquests premis com de les activitats que desenvolupa La Pizarra, van agraïr la presència del públic assistent, que va omplir de gom a gom,  la sala del centre Cívic Sant Martí. En aquesta ocasió l’acte es va dedicar a a Manoli Gómez   tresorera de l’associació que va morir fa poc. I en record seu el primer premi tenia el seu nom i es  es va lliurar a  la Comissió Ciutadana per  a la recuperació de la memòria dels barris de barraques de Barcelona. 

L’acte protocol·lari fou presidit pel company regidor David Escudé, president del districte i regidor del PSC , qui va presentar l’acte, elogiant aquest premis “com una veritable tradició a Sant MartÍ”.  I a la cloenda va intervenir Eduard Freixedes, com a regidor i representant de CIU, que va comentar  que La Pizarra ha sabut unir en una mateixa associació, l’atenció  i la  promoció individual de les dones amb la tasca col·lectiva reivindicativa de lluita per la igualtat,  i de formació. I tot això amb gran implicació al barri”.(*)

I com aquesta edició dels premis es dedicaven a les dones del barraquisme, amb el lema: “Mujeres del Barraquismo: Mujeres de Rompe y Rasga (Dones de Trenca i Esquinça). Vivir en una barraca” . Ia  l’inici de l’acte va tenir lloc una espècie de tertúlia de dones, amb un radio antiga al darrera,  en la recordaven la seva vida en les barraques. Ens van 20150316_195633 explicar  histories i anècdotes amb molt sentit de l’humor, malgrat que la situació en que van viure no era per a riure, però malgrat tot , una de les tertulianes va aconseguir treure les rialles al respectable.

La sala estava adornada amb una gran tela blanca a l’escenari, i en la taula , on havien  escrits el  noms de 15o dones que havien viscut a les barraques. El mural ho van fer, Juan Navarro y Fran Cortés. En las columnes de la sala d’actes també hi  havien fotos recordatories.  Abans  de que s’iniciès la tertúlia es va passar un documental sobre el barraquisme realitzat per El Periódico de Catalunya, en la que una de les protagonistes era la mateixa Carme Gómez, que havia viscut a les barraques de la Perona.

Diversitat de premis
20150316_200422
Entre la llista de premiats cal destacar:

* Premi per  Sonia Salmerón, professora de flamenco , que va realitzar un taller molt recordat per les sòcies. I com no podia recollir el premi, perquè està treballant a Roma, es va passar un vídeo amb les seves paraules, i el seu pare va recollir en guardó

* Es van premiar a les 3 professores de les sessions de Reiki que van realitzar per a  les participants convocades per l’associació..

* El premi al Coratge es va donar a l’avia  Ye Ye del Carmel.

* Juan Fernández va recollir el premi a La Salut, per la seva xerrada sobre la hepatitis C, i per la seva lluita contra aquesta enfermetat .

* Isabel Martí va recollir el Premi   a la sòcia més estimada.20150316_203348

* Mercedes Ledesma  va rebre el guardò de la Solidaritat  per la seva feina al front d ela Xarxa Comunitaria Verneda-Sant Martí.

* També es va donar un premi a tres pares de l’associació  de pares separats  APFS en Catalunya, que han lluitat per poder compartir la custodia dels  seus fills.

Quan va finalitzar l’acte es va oferir un  Refrigeri de solidaritat  donat por la Cafetería Panadería Iaia Anita.

(*) La Pizarra de Raimunda és una entitat creada per assessorar, potenciar i empoderar les dones més especialment sensibles a l’exclusió i la desinformació, aquelles que tenen edats d’entre els 40 i els 70 anys. És doncs, un projecte creat per dones i adreçat a dones.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s