Oposició al trasllat del servei de pediatria de Sant Marti

Un grup de veïnes i veïns dels barris de La Verneda i La Pau s’oposen al trasllat de servei de Pediatria al CAP Clot, perquè això els suposa distàncies molt llargues que han de recórrer caminant amb nens petits.

01Ass_SantMarti_pediat1

Final de la reunió a la seu de l’associació de veïns. Hi ha el pressident, sr. Diego Hornos

En una reunió realitzada el dimecres 28, a l’associació de veïns La Pau, s’ha exposat aquest tema que es parla en moltes escoles i llars d’infants. El trasllat del servei de pediatria que assisteix als petits de les famílies de la Verneda i Sant Martí afecta amoltes veïnes i veins. A finals de 2014 les persones aquests barris van rebre una circular del CAP de Sant Martí comunicant que el servei de pediatria es traslladava al CAP del Clot que està al carrer Concili de Trento, entre Espronceda i Bilbao. “Depèn d’on es visqui la distància suposa un enorme desplaçament- explica una de les afectades-. No s’ha tingut en compte que les famílies que vivim a la part a prop  de l’Estació de la Sagrera, o després de la Rambla de Prim, hem de fer un camí llarg i extenuant amb les nostres filles i fills, i amb l’agreujant que van malalts”.

Segons les persones afectades, la caminada pot suposar una mitja hora, i una mica menys si s’usa transport públic o privat. I la pregunta que es fan és: “Té lògica aquest desplaçament per ser assistits en un servei que, teòricament, ha de ser de proximitat?”.01as_santmarti_pediat2

A l’associació de veïns  defensa que en una societat democràtica s’hauria de consultar aquests canvis en els serveis públics, i van a lluitar per donar suport a les persones afectades, i a més exigir -d’una vegada per totes- que el barri de La Verneda -Sant Martí, tingui CAP propi, i el veïnat no hagi de ser atès en altres barris. “El CAP de Sant Martí sempre ens va quedar lluny, pràcticament ens és més proper el del barri La Pau, que resulta molt petit per a tanta demanda”, reconeixen, i diuen no entendre com “si l’ajuntament de Barcelona considera La Verneda i La Pau com un mateix barri, i malgrat que el mateix ajuntament   recollia en el pla d’equipaments de 2004, que, per la seva ràtio d’habitants, li corresponia un CAP propi, mai no s’ha posat en marxa, Al contrari, cada vegada és pitjor, com ho veiem ara”.

D’altra banda, i encara que han preguntant als diferents CAPs sobre el perquè aquest trasllat… “No ens han pogut aclarir res. El més que ens ha comentat algun responsable, és que és per raons econòmiques, les famoses ‘retallades’, ja essap. Però creiem que cal lluitar contra això: No podem consentir que per quadrar els pressupostos de diferents administracions, hagin de ser les famílies que paguin la nefasta gestió d’aquests últimes dècades.  Les mares i pares de la Verneda, voldríem que es solucioni aquest disbarat “

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s