A la taula es va estar d’acord que la crisi ha agreujat la situació dels periodistes en general, i de les dones en particular. Malgrat que alguns mitjans han aprovat plans d’Igualtat, altres han congelat qualsevol mesura d’igualtat. I es va arrivar a la conclussió de que ” la crisis provoca desigualtat, però tambè que la desigualtat no porta enlloc, i provoca més crisi”
L’ acte “Desigualtat home-dona als Mitjans: Què hi podem fer? , organitzat per la Secretaria d’Igualtat del SPC, es va fer al Col•legi de Periodistes de Catalunya, el dimecres, 3 de desembre: Van Parlar Elena Tarifa, responsable de la secretària d’Igualtat del SPC; que va donar dades dels ultims estudis fets, i va explicar les dificultats d’implantar i aplicar els plans d’igualtat al mitjans. De la seva banda Miriam Mateos, consultora del Grup Pitagòra, va incidir en “el retrocès les dones en l’àccés a llocs de responsabilitat, malgrat que els ultims anys les plantilles de dones i homes s’havien igualat bastant”. Rosa Solbes va explicar la feina del Gup de Periodistes Valencians i de la greu crisi laboral i politica que es viu als mitjans, va parlar sobre tot dels mitjans audiovisuals, televisions i radios i de la dificultat de mantenir els llocs de feina, “Al quedar -nos sense Canal Nou, ens en quedat sense referents – explicava- la mayoria dels mijans pertanyen a grups de fora de la Comunitat Valenciana, i els importa ben poc la realitat local i la problemàtica laboral dels periodistes i molt menys, les possibles discriminació a les dones”. Malgrat que va remarcar que últimament se havia lluitat contra casos d’assetjament a companyes periodistes. Laura Sayavera, redactora del diari El Punt _Avui, i membre del comité d’empresa, va explicar que tant a la redacció de Girona, com a la de Barcelona tenen un Pla D’igualtat des de el 2010: ” Es cert que tenim una plantilla del 50 % de dones i d’homes, I la situació no es bona per a ningú, i la gent marxa. Però segueix havent molta desigualtat, de dedicacions, responsabilitats i de permissos. Es dificil que la gent s’aculla a mesures de conciliaciació. Sería necessari contractar a més gent”: Alguna cosa semblant passa a Lleida, segons va explicar, Santi Sans, director de Recuersos Humans del grup de comunicacio Diari Segre -que donat la seva responsabilitat- va assegurar que en els ùltims anys han millorar moltissim les condicions laborals y el horaris de dedicació de redactores i redactors.
Podeu consultar el programa més endevant… Mireu les fotos al Frickr
Programa
12.00h-12.45h INTRODUCCIÓ
–Elena Tarifa, Responsable de la Secretaria d’Igualtat de l’SCP
–Míriam Mateos, Consultora de Grup-Pitagora. Executive and live coach-Agent d’Igualtat d’Oportunitats.
12.45h-13.25h TAULA RODONA:
–Rosa Solbes, primera Directora de Ràdio 9, ex-Presidenta de la Unió de Periodistes Valencians, ex-membre del Consell d’Administració de Radiotelevisió Valenciana (RTVV).
–Laura Sayavera, redactora i membre del Comité d’Empresa a Barcelona del diari El Punt-Avui.
–Santi Sans, Director de Recursos Humans del grup de comunicació Diari Segre.
13.25h-14.00h DEBAT OBERT I TANCAMENT –Marta Coronas, CEO de Grup-Pitagora, Consultora de Recursos Humans, Formació i
Implantació de Plans d’Igualtat. Organitza: Sindicat de periodistes de Catalunya(SPC). Col·labora CLUB PITAGORA
Per info Tel. 933220211 ( Patricia Vera- Grup Pitagora)