Gema 4 va entusiasmar al públic a Luz de Gas

El concert de Gema 4 de Gema 4 a Luz de gas ha sigut un veritable éxit. Vam entusisamar al public que omplia la sala, amb les seves cançons, el joc i la qualitat de les seves veus,el seu ritme i alegria cubana i internacional. I tambè per la participació “sorpresa” en l’espectacle de músics i coral.

Cal destacar la participació de Gema 4, a la 46 edició del  Festival Internacional de JAZZ Barcelona. Segur que el seu concert ha sigut un dels més alegres i participatius. Les quatre dones del grup van cantar un bon grapat de cançons a capella, algunes d’ellas acompanyades de músics cubans i  catalans, com Mel Semé i Vicenç Solsona. I a mitat del concert van sortir primer com si fos una intervenció espontania dos nois , i una de les cantats solistes del grupo Ol’Green. I després tots juntos van cantar una canço.  I tot plegat va resultar un veritable espectacle. El grup Ol’Green, va guanyar l’any passat el concurs de Tv3, “Oh Happy End” , i acaba  de gravar un disc. En aquest concert del divendres 28 a Luz de Gas.Gema 4 va demostrar que es un dels millors grups de veus femenines, amb  veus excepcionals.  Tal Ben-Ari, Odette Tellería, Michéle Alderete i Laura Flores, a mes de cantar  capella saben doanr un sabor especial als boleros  i  les cançons de jazz. Al 2016 compliran 25 anys de trajectòria a l’escena musical.

Elegants evocadores de les harmonies de grups de l´edat d´or de la música cubana com D´Aida i Los Zafiros, les quatre noies de Gema 4 continuen fent-nos tocar el cel amb projectes com el recent For a New Dream. Amb una israeliana, Tal Ben-Ari, com a primera veu del quartet des del 2006, Gema 4 –també amb el sentit de l´humor que les va fer famoses fa 20 anys absolutament intacte– ens duen en aquesta ocasió de viatge per ciutats com París i Nova York sense perdre l´essència dels boleros, el feeling, els sones i les guarachas. Quatre veus excepcionals i somiadores, amb un currículum que inclou haver compartit escenari amb Celia Cruz, Irakere i Tito Puente, i que s´han guanyat ja la consideració de ser, molt probablement, l´únic gran quartet vocal femení d´avui de la música cubana. Que és com dir, és clar, de la música universal.

01agema4

Una carrera en la qual la formació ha compartit escenari amb gent com Eddie Palmieri, Irakere, Hernán López-Nussa, Celia Cruz, Tito Puente, Vocal Sampling. i han realitzat gires per Europa o Estats Units.‘For a new dream’ és el nou treball de Gema 4 que presenten en aquest concert. Es tracta d’un àlbum on les quatre cantants s’endinsen en el jazz i el góspel per oferir un repertori de sons i ritmes variats. Michèle Alderete, Odette Tellería, Tal Ben Ari i Laura Flores Hernández [+info a Gema4]

Nota: Cal destacar que: Les dones van destacar  al “46 Festival de Jazz de Barcelona” .  També cal recordar el de Magalí Datzira, Eva Fernández i Rita Payés, el divendress, 21 de noviembre, al Palau de la Música Catalan, el de Cristina Pato, el dissabte 22 (Palau de la Música), Toruck Eriksen,també  el dissabte 22 (l’Auditori)  C’est ci Bon, el dimecres 26  (Harlem),  Marlango el dijous 27  (BARTS),Per a més info del festival de Jazz: consultar PROJECT.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s