Grafit contra la violència a la plaça de la Farinera

L’acte de commemoració del Dia Internacional contra la Violència Masclista envers les Dones que va organitzat el Consell de les Dones de Sant Martí, va tenir lloc durant la tarda del dimecres 2,  la plaça de la Farinera del Clot, a l’entrada del centre cìvic, i es van dur a terme totes les activitats previstes menys la realització del Grafit-Mural degut al mal temps que van tenir fins al migdia.

El dimecres va ser un dia plujós i no va permetre que Amaia Arrazola i Orne Cabrita pintessin el mural que s’havia decidit fer. Però les artistes grafitteres van tornar a l’endemà i van 15735731428_f64c4a0781_nestar pintant i pintant… El mural està ubicat a la base de l’ascensor exterior de La Farinera del Clot i amb poc temps ha agafat tot el protagonisme que es mereix… Va néixer amb la idea d’arribar al jovent per a conscienciar-lo sobre la problemàtica que representa la violència i sensibilitzar-lo vers la igualtat de gènere. L’acollida ha estat molt bona, i les noies i els nois, que acudeixen al casal demostren que els agrada i es fan fotos amb el grafit de fons.

L’acte va ser molt emotiu, presentat molt bé, i amb un to proper i divertit, per la Glòria Piñol, mentre la Gemma Capella, la tècnica de dones del districte, feia tota l’estona de “regidora” controlant el timing i que tot fos perfecte. Van actuar les artistes Merche Ochoa, que enguany li han concedit el Premi Nacional de Circ, i va contar dos contes: “Al principi” i “Las Lavanderas”. Després es va fer la lectura de desitjos, classificació i posterior akelarre per les Bruixes de Barri, posteriorment es va llegir el Manifest (*), la Carme García i la Carme Márquez del Foment Martinenc, i la consellera Mercè Oller va dedicar unes paraules al públic assistent. Per acabar l’acte, l’Alicia Martel va cantar dues cançons molt boniques i significatives “Hay amores” i “Me declaro”15936599852_cd01942a85_b

15300919724_015c946fa9_bI durant tota la tarda les companyes de la Taula de l’Acord Ciutadà, Georgina i Estel,
van estar facilitant informació i recollint firmes.

(*) Consultar el PDF del Manifest del Consell de dones:  Mnaifest26N_2014Conslldones

[Veure fotos de l’acte al Flirk.  Consultar l article de Rebobinart]

Mirar acta de dones del consell de dones. pdf. 01ACTAConsell_16_ setembre

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s