Grafitti contra la Violencia de Gènere a la plaça La Farinera

Aquest 25 de novembre, dia internacional de l’eliminació de la violència vers les dones, en tota Barcelona, s’organitzen multitut d’actes. A Sant Martí , i tal com podeu consultar al PDF, podem comptabilitzar  14 actes. Entre ells destaquem el principal i unitari, que es farà el dimecres 26 de novembre , a partir de les 18,30 hores, a la plaça davant de la Farinera del Clot, Gran Vía, 837.

01aconsell26Violencia

Amaia Orrazola i Orne Cabrita són dues grafitteres que viuen a Barcelona i pinten les parets amb veritable obres d’art amb missatge

Aquestes dos artistes pintaran un mural en contra de la Violència de Gènere que es farà  davant del public, el dimecres 26 de novembre, durant tot el dia, i  estarà acabat quan s’inicii l’acte unitari, que  ha organitzat el  Consell de les Dones de Sant Martí, a través de la Comissió del 25 de novembre, Dia Internacional contra les Violències envers les Dones, i preveu la realització d’un grafitti que es titularà: #No a les violències de gènere… a càrrec dels artistes  Amaia i Orne (*). La comissió integrada per  representants d’associacions i per les tècniques del districte i del PIAD cada any decideix quin tipus d’acte es. En aquesta ocasió es va decidir per unanimitat: “Fer un acte d’impacte, que a la vegada pugues atraure i concienciar més sobre la problemàtica de la violència a la gent més jove”.  Es per això que es va decidir fer un grafitti,  molt a prop de la porta del nou casal de joves de la Farinera,  que amés estigues envoltat d’activitats lúdique si participatives”

L’acte s’iniciarà  amb la cercavila de Les Bruixes del Barri, desprès esfaran lectura de desitjos i la cloenda.  Merche Ochoa -farà dos contes: un en catala i un en castellà: “Al principi” i “Las labanderas”.  Per acabar l’acte. Alicia Martel, artista i cantant, cantarà dues cançons: “Me declaro” i “Hay amores”. Abans de  finalitzar es llegirà el Manifest el.laborat per la Comissió.01amaiataller

Un futur sense violència masclista

Per a Amaia Irrazola, pensar i dissenyar un dibuix que imaginès: “Un futur sense violència masclista“, “va ser tot un honor que pensin en tu i en el teu treball per a un dia tan especial amb la intenció de transmetre un missatge tan potent i ple de contingut. També és una responsabilitat enorme”. Ella i la seva companya Orne van ser reclamades pel responsable de “Murs Lliures” per què ja havien fet pintures als carrers am molt contigut.

Irrazola es una ilustradora vasca que s’ho passa d’allo més pintant murs. Diuen d’ella que uneix la innocència i el missatge. Ës una artista que experimenta amb tots tipus de materials, però que en general tot allò que sigui ràpid, fresc i espontani crida la seva atenció.

Ella i la seva companya estan convençudes de  que “un grafitti pot ajudar a conscienciar la gent més jove sobre el tema de la violència de gènere. Perquè és un llenguatge que entenen, és accessible, ho veuen, el consumeixen i està a l’abast de tothom”. I destaca la funcio social del grafitit: “Es al carrer -explica- i és una forma d’expressió cultural i per tant si té una funció social. M’agrada pensar que pots aportar alguna cosa a la societat,  i transmitir un missatge que quedi”.

Reconeix que encara que te una ampla experiència en pintar parets i murs, mai els haviene ncarregat una pintura sobre la violència de gènere. “La veritat que no. Mai havia tingut un encàrrec similar, i tampoc havia treballat mai amb Orne, per tant tot això és un nou repte. Intentem unir tant el seu caràcter artístic amb el meu i de generar un missatge bonic que la gent entengui i doni suport”.

Amaia n’entenc per què sent el grafitit un art a l’abast de tothom, hi ha tan poques doens graffiteres: ” No ho sé! A mi  m’encanta pintar murs, gran format … no entenc perquè no atrau més dones …

Aquest 25 de novembre, dia internacional de l’eliminació de la violència vers les dones, en tota Barcelona, s’organitzen multitut d’actes. A Sant Martí , i tal com podeu consultar al PDF, podem comptabilitzar  14 actes.la Farinera del Clot, Gran Vía, 837.

[ mireu les seves Wbs, Amaia:  http://amaiaarrazola.com/   i Orne Cabrita: http://www.ocabrita.com/

Consulteu el Pdf a:  Actes Dia Internacional Eliminació Violència vers les Dones (1)

També destaquen altres actes com:

Dimarts 25 , a lde 17 hores:  Teatre Forum: No a la violència, a càrrec de Trama Serveis Culturals; Casal Gent Gran Joan Casanelles; C/ Concili de Trento, 35

Dijous 27, a les 18,30  hores.  Presentació del Llibre “Señales inequívocas” de Susana S. Villafañe, recital de poesia i projecció del curt: “Asesinos: ¿digame?”,  a la Biblioteca Josep Benet, Plaça de les  Glories, 37 i 38.Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s