V edició de la Setmana Cultural Dominicana a Barcelona, del 11 al 18 d’octubre

Aquesta setmana cultural vol mostrar la vitalitat cultural de la República Dominicana a Catalunya, i  crear vincles  culturals amb la població catalana, i amb la d‘origen llatí. En  aquesta V edició, entre els actes destaquem la taula rodona amb escriptores iberoamericanes, recital de poemes amb música, concerts i exposicions des del 11 al 18 d’octubre. Aquesta setmana la organitza  l’Associació Socio Cultural Dominicana a Catalunya. Durant aquesta van estar a Barcelona,   l’escriptor  Alejandro Arvelo, la escriptora dominicana Rosa Silverio i la soprano  Martha Bello. Així com d’altres musics populars molt estimats a  Catalunya, com el tenor Roger Reyes  o el cantant Luis Carlos Paula. Els actes principals tenen lloc al Teatre Tísner de les Cotxeres Borrell de Barcelona (*).

L’obertura de la setmana va ser  el dissabte 11 d’octubre, a partir de les 18 hores. Va ser un concert de “Voces dominicanas”, a càrrec de Roger Reyes , que va actuar acompanyat del pianista Jordi Romero y del guitarrista  Joan Albert. La cantant Martha Bello els va acompanyar en alguna cancó, i ella sola va interpretar magistralment: “Alfonsina. El conegut tenor va cantar cançons clàssiques d’opera,  dominicanes, boleros i alguna canço catalana. També va sortir a l’escenari el cantant Luis Carlos Paula, que es l’invitat especial de la clausura del proper dissabte 18 d’octubre.  Van obrir l’acte, la  parella de ballarins  Aurora, la Chica del Sol i Sergio,  professors de BcnArts Dance Moving Barcelona. La sala del Teatre Tísner , al Centre Cívic Cotxeres Borrell, estava gairebè plena, d’un public anmat i entusiasta. Mireu el Facebook de l’esdeve03Luiscarlos Paula_nniment.01Mrtabello_LuiscarlosPaula

El dimarts 14, es va fer la presentació del llibre: “Si quieres filosofar” del reconegut escriptor dominicà Alejandro Arvelo, que será presentat per Fausto Leonardo. També es va inaugurar l’exposició: “Del Carib al Mediterrani 3×3”, que mostrarà l’obra d’artistes dominicans: tres pintors i una reconeguda artista plàstica. Aquesta activitat es va fer a l’Auditori de la Direcció General d’Immigració, Carrer Calabria 147, Des de les18 a les 20 hores.

01aescritores

El dijous, 16 (18,30 hores), a la Sala 1, del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rambla de Catalunya 10, 1r pis, haurà la taula rodona sobre “El paper de les escriptores iberoamericanes al  nostre país”. A aquesta taula esta convidada Cristina Peri Rossi, que farà una de les seves primeres aparicions públiques després de la publicació del seu llibre “Julio Cortázar i Cris”, així com del seu últim de poemes: “La nit i l’artifici”,  ambdós publicats per Calamo Editors. També  parlaran escriptores molt reconegudes, com Rosa Silverio, de República Dominicana; Anabel Torres, de Colòmbia; Ethel Ana Sablich, escriptora peruana d’origen indígena.  Com a moderadora: Montse Farràs, professora catalana experta en immigració. La Taula ha sigut organitzada pel grup de dones de l’associació dominicana i per l’associació Món Comunicació.

Així com  Peri Rossi, és la més  reconeguda, a nivell internacional i  la més veterana de les escriptores d’aquesta Taula, Silverio, és la més jove. Va nàixer  el 30 d’agost de 1978 en Santiago de los Caballeros, República Dominicana. Actualment viu  a Madrid, i te una llarga llista de llibres publicats, sobre tot de poesia, des de l’any 2002. Anabel Torres (Bogotà, 28 de desembre 1948) es poeta y traductora, viu a Palma de Mallorca. Va créixer a  Nova York i escriu amb dos idiomes.(*).

Com podreu veure al programa, Rosa Silverio també participa en un recital el divendres 17 (19 hores)  titulat “El arco y la lira” i anirà acompanyada del violoncel d’Octavio Santos. A la  llibreria Pròleg, Carrer Sant Pere mes Alt. 46

I per finalitzar la setmana, el dissabte 18, es farà  una clausura festiva. Baix el títol: “La cafetera cultural”, es farà  un recital de poesies, música i balls. Cal destacar  la participació del cantant Luis Carlos Paula, així com  d’una llarga llista de escriptors i  declamadors:  Reyna Sosa, Lino Berroa, Domingo Sánchez, María del Carmen Soler, Enma Zurita, Ethel Sablic i  José Luis Budria.  L’acomiadament anirà càrrec  del Nou  Ballet folklòric dominicà, dirigit per Manuel Castillo. Al  Teatre Tísner.  (Cotxeres  Borrell). A partir de les 18 hores.

Folletosemaan_o

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s