Premis FIDEM 2014 a empresàries emprenedores

Les empresàries i emprendedores premiades en aquesta edició, dels premis FIDEM,  en les diferents categories han sigut: Dolors Boix (Agroviver), María Cruz Caturla (Anapharm Europe), Gretel de Escalada Amarillo (Estudio Gretel de Escalada), Meritxell Gimeno (Draco Systems), Yolanda Gómez (José Gómez Benet), Imma Marín (Marinva), Vanesa y Denia Martínez (Grupo Carinsa)  i María Dolors Salguero (Borges Mediterranean Group). La presentació  va estar a càrrec de Clara Sánchez-Castro, que també va cantar una cancó. I van parlar, Joana Ortega,  Felip Puig, Miquel Valls i MªÀngels Tejada. 

 

Les empresàries premiades són dones de diferents sectors, trajectòries, estudis i edats que han assolit l’èxit de les seves empreses amb esforç, il · lusió i un enfocament multifuncional: tal com explica FIDEM en la seva web: “Aquesta  XVIII Edició ha visibilitzat la feina, el valor i el talent de 8 dones empresàries, representatives de la emprenedoria en feminí a Catalunya. 

Més de 250 assistents van estar presents aquesta tarda a l’acte de lliurament dels Premis FIDEM que es va celebrar a la Casa Llotja de Mar de Barcelona.

Durant els últims disset anys FIDEM, la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora, ha premiat la tasca de dones que han assumit el repte d’iniciar noves aventures empresarials, per donar visibilitat a la dona com a agent de desenvolupament econòmic i social.20141001_205751

Encara que en els últims dos anys l’activitat emprenedora a nivell nacional s’ha mantingut estable, la participació femenina ha crescut i les dones espanyoles tenen una actitud oberta i positiva davant la iniciativa empresarial. Així i tot, actualment en el territori nacional només hi ha un 12% d’emprenedoria femení i la participació de la dona d’entre 25 i 54 anys en el mercat laboral està prop del 60%, mentre que les xifres a nivell europeu ronden el 20% i 70 % respectivament.

Segons la presidenta de FIDEM, María Ángeles Tejada, “En la nostra societat tenim dones amb molt talent i les nostres premiades són una prova d’això. És important donar visibilitat als seus èxits i reptes perquè inspiraran a altres dones a emprendre, participar en l’economia i millorar el nostre teixit productiu. La nostra economia necessita un major impuls a la participació de la dona per canviar el model econòmic i garantir serveis bàsics del nostre sistema de Seguretat Social com les pensions. ”

El lliurament dels guardons va comptar amb les intervencions de la vicepresidenta del la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega Alemany; Felip Puig, Conseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya i Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona.  I  es va celebrar  el dimecres 1 d’octubre  al Saló dels Cònsols de la Casa Llotja de Mar de la Cambra de Comerç .

Els premis arriben a la XVII edició, amb 8 guardons que ja tenen guanyadores. Aquestes són les premiades amb les diferents categòries:

*Microcrèdit: Gretel de Escalada Amarillo. Fundadora i directora del Estudio Gretel de Escalada.
*Conciliació: Mª Dolors Salguero. Directora de Recursos Humans a Borges Mediterranean Group
*Comercialització: Dolors Boix. Fundadora i Directora de Agroviver
* Innovació: Imma Marín. Fundadora i directora de Marinva
*Internacionalització: Yolanda Gómez. Directora General a José Gómez Benet, S.A.
* Tecnologia: Meritxell Gimeno. Sòcia fundadora i gerent de Draco Systems.
* Trajectòria professional: Mª Cruz Caturla. Fundadora i Directora General de Anapharm Europa.

Consulta Notícia a La Independent

One thought on “Premis FIDEM 2014 a empresàries emprenedores

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s