Barreres a la promoció de les dones en llocs de lideratge

Sostres, murs, escales, terres enganxosos i laberints. Barreres a la promoció de les dones en llocs de lideratge: 

Article de Mª Angels Viladot publicat a Catalunya Plural del  Diario.es

oct2013mesa12 - copiaAnalitzar les barreres en les quals ensopeguen les dones per ascendir a llocs de responsabilitat reservats per als homes agrupades (les barreres) en metàfores és d’una indubtable utilitat. Signifiquen sistematització i un pragmàtic fiador lingüístic per als mitjans de comunicació i el públic en general. A més, la seva vivesa motiva la imaginació dels investigadors i elsprofessionals , generant tant projectes d’investigació com polítiques públiques .

Malgrat que la desigualtat per raó de gènere ha estat reconeguda com un problema sistèmic (un problema estructural que afecta les dones, les famílies i les organitzacions), la majoria de les institucions i empreses diverses sembla que s’obliden d’establir programes d’igualtat de gènere. En conseqüència, el poder dels estereotips de gènere segueix sent àmpliament desatès en les intervencions en l’àmbit laboral. Em sembla que atendre la sistematització que ofereixen aquestes metàfores pot ser un ajut en la implementació de la Llei d’igualtat en el Títol IV.

  El títol IV s’ocupa del dret al treball en igualtat d’oportunitats , incorporant mesures per garantir la igualtat entre dones i homes en l’ accés a l’ocupació, en la formació i en la promoció professionals , i les condicions de treball . S’inclou a més , entre els dretslaborals dels treballadors i les treballadores , la protecció davant l’assetjament sexual il’assetjament per raó de sexe” . Artcle publicat també a Dones en Xarxa [Seguir llegint_ Continua]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s