Sagunt a Escena ofereix el millor de les arts escèniques d’estiu

FESTIVAL D’ESTIU SAGUNT A ESCENA 2014
El Festival d’Estiu de la Generalitat – Sagunt a Escena, organitzat per CulturArts Generalitat, a través de la Subdirecció de Teatre i Dansa, és el gran festival d’arts escèniques de l’estiu.

01asarabaras_w

Sara Baras actuarà el dia 12 d’agost

Sagunt a Escena permet gaudir al públic de nits màgiques a l’aire lliure en què poder delectar-se amb les millors propostes d’arts escèniques, el lleure en família o entre amics, a l’aire lliure, en un entorn únic del patrimoni històric i al costat del mediterrani, amb preus assequibles i fins i tot gratuïts i més amb la possibilitat de gaudir de la rica gastronomia Saguntina. Poques vegades un pla pot ser més atractiu: un luxe a l’abast de tots els valencians i ciutadans que ens visiten durant l’estiu.
Entre els convidats d’aquesta edició destaquem a grans noms valencians, nacionals i internacionals com Sara Baras, Pepón Nieto, Alejo Sauras, Javier Gurruchaga, Eduardo Basc, Marcial Álvarez o el mític Pakito d’Rivera … Magüi Mira, Gustavo Ramírez, Víctor Pérez, Arden Produccions o l’elenc al complet d’Amfitrió, tots ells grandíssims actors.
Al Teatre Romà tornem a apostar per les unitats artístiques de CulturArts, en aquesta ocasió: la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, viver d’importants músics valencians al món, sota la direcció de Manuel Galduf i amb la col·laboració del Ballet de la Generalitat a el Bolero de Ravel; i la Companyia Teatral CulturArts Generalitat, que arriba a Sagunt després de la seva representació en altres Festivals d’estiu. [Mireu Programa.]

L’art de la gran bailaora flamenca Sara Baras, el espectacle Meduses només es veurà a Merida, Peralada i Sagunt; l’estrena mundial de La Metamorfosi de la companyia valenciana Projecte Titoyaya; 2 espectacles impulsats per la Generalitat: Elektra Drums i Per sempre Nino Bravo. 40 anys; 4 espectacles de teatre clàssic tots ells compartint cartell amb festivals com Mèrida, Almagro o Peralada: Amfitrió, de Molière / Plaute, Antígona, de Sòfocles, El Eunuc, de Terenci i Pluto, d’Aristòfanes. Comptarem també amb el nou espectacle de la companyia valenciana Arden Producciones, Revolució; amb el gran músic internacional Paquito D’Rivera i el Quintet de Cimarrón que ompliran Sagunt amb Aires Tropicals. I també Passió per Sagunt i l’Ajuntament de Sagunt posaran de nou en escena Romeu, l’heroi ¡Vèncer o morir! amb més de 150 actors i tècnics.

En l’Off Romà dels DJ Victor Pérez i Vicente Ferrer ens porten la gran festa de Baccanali Eivissa, per inaugurar l’Off Romà. Per primera vegada el mur del teatre serà el marc d’un mapping, llum, tecnologia i bona música a càrrec d’aquests reconeguts DJ valencians. La dansa la porten Subidown i la Jove Companyia Gerard Collins; tindrem també dos espectacles de nou circ que fusionen la música, la dansa, l’humor i les acrobàcies; i més humor i música de la mà de Desluthiers

És la gran festa d’arts escèniques i música de l’estiu. Se celebra cada any en un dels llocs més emblemàtics del nostre patrimoni històric: el Teatre Romà de Sagunt. Un enclavament únic al costat del mediterrani

L’aposta del festival és crear una programació variada i de qualitat que aplegui figures i companyies de gran prestigi que inclouen professionals de la Comunitat Valenciana; que contingui propostes clàssiques però també contemporànies i innovadores, en definitiva, una programació atenta a la demanda dels ciutadans, on el segle XXI està present en el maridatge d’unes arts amb altres. Un Festival ple de títols i artistes universals, molts d’ells sorgits en la Comunitat Valenciana.

Al costat del escenari principal: el Teatre Romà de Sagunt, s’ha constituït un altre a l’aire lliure, l’OFF ROMÀ, que des de 2011 funciona com a espai d’exhibició obert i gratuït i que s’ha convertit en un dels grans atractius del festival i una aposta de CulturArts Teatre i Dansa per oferir a tots els ciutadans l’accés a la cultura, tan important per al desenvolupament de la societat.

El festival revitalitza el casc històric de Sagunt i el converteix en el gran escenari de les nits d’estiu, generant beneficis culturals, socials i també econòmics.

A Sagunt a Escena tenen cabuda el teatre, la dansa, la música i el nou circ en totes les seves vessants: des dels grans clàssics de la història del teatre fins a les propostes més actuals de joves dramaturgs i corógrafos, músics, compositors, actors, ballarins …  Amb  un total de 18 espectacles componen el cartell del festival, dels quals 11 són produccions valencianes, 5 nacionals i 2 internacionals. 6 espectacles de teatre, 6 de música, 4 de dansa i 2 de nou cirz. En definitiva: Gairebé 400 artistes (387) entre actors, ballarins i músics pujaran als dos escenaris de Sagunt a Escena per portar-nos el millor del teatre, la dansa, la música i el circ a la capital del Camp de Morvedre i fer l’estiu una gran festa. Mireu + info a  Sagunt a escena

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s