S’estrena “El tren de la Libertad al CCCB” al CCCB

L’acte de presentació per primera vegada a BCN, de la pel.lícula “El tren de la libertad” va ser molt emocionant i un veritable èxit de public. El dijous 10 de juliol, el hall del CCCB, estava ple a rebosar. es notaven momtes ganes de veure aquesta pel.lícula colectiva sobre l’acció de protesta contra la contrareforma de llei de l’avortament del ministre Gallardón rodada a Madrid i als trens d’arrivada a la capital, l’1 de febrer d’aquest any. Deprès va haber una taula rodona, un mosaic de dones per a  fotografiar, i l’ùltima coreografia de Dones de Blanc: “El dret a decidir”. 

L’acte organitzat  per CIMA i el  Colectivo de Mujeres Cineastas: Contra la Ley de l’Avortament, va presenta en Barcelona (CCCB), el mateix que es va fer en unes 30 ciutats més de tot l’Estat Espanyol, la pel.lícula documental col.lectiva:“YO DECIDO – EL TREN DE LA LIBERTAD” . De la seva banda la Plataforma unitària contra les violències de gènere. ha organitzat l’espectacle de Dones de Blanc: El Dret a Decidir.

Aquesta pe.lícula col.lectiva, se ha pogut fer, segons paraules d’una de les promotores, Mireia Ros,   “gracies a la col.laboració activa de un bon grup de cineastes que van rodar, i d’un altre grup que van editar-la i cercar imatges antigues.  I ha sigut prossible fer-la tan ràpid i sense mitjans econòmics, per  l’us de les noves tecnologies, que ens ha permet treballar a la vegada  des de diferents llocs”. Cal destacar l’alt nivel de contingut, d’emoció  i de tècnica d’aquest film, que ha acconseguit reflexar “desde dintre” com es va viure, el viatge col.lectiu a Madrid, des de diferents llocs del L’Estat Espanyol ( i amb representació de persones proveninents d’altres païssos),  tant durant el trajecte als vagons, a les arrivades a l’estació d’Atocha, així com durant tot el dia a tot al centre de Madrid.  La selecció de les intervencions de dones i homes de totes les edats, condicions i llocs de procendencia, va ser molt representativa, i tothom va explicitar amb molta claretat,   el perquè de la protesta en la que participaven. Una jornada única que les cineastes han sabut mostrar com un combinat d’alegria, música, crits, pancartes  per  mostrar la vitalitat i la diversitat de tan ampla participació.

20140710_203015També cal felicitar al col.lectiu  autor d’aquesta obra, perquè han acconseguit fer un “documental històric”,  sobre una acció, que tal com es va definir amb la taula posterior: “Va ser la manisfestació mes gran i important del moviment feminista, de la democracia”: I a més cal destacar  la bona contextualització  del relat, amb la incorporació d’imatges  de  l’historia del feminisme en aquesta lluita. Imatges antigues de la luita dels anys 70 , 80  i més properes, que ens fan comprendre que cal seguir lluitant pel mateix.

D’altra banda, a la taula rodona, es va parlar de la nova llei -que s’espera encara que no es pugui aprovar- “per què  durarà poc i serà la tumba del PP, que s’ha deixat arrossegar, per l’ultradreta del seu partit i per la cupula esclesial mès conservadora”.  I com va explicar una de les cineastes: “aquesta llei de Gallardón i “els invasors de corps”, como ja els anomenem,  no aconseguirà que tornem endarrera als temps de la caverna franquista”. I es va subratllat que només cal analitzar el llenguatge de com s’anomenen  les dues lleis.  La llei actual i todavia vigent, es denomina “Llei de Salut reproductiva i sexual. I per una interrupció legal de l’embaràs” , i per tan  afecta i es dirigeix a tota la ciutadania,posant  l’acent en la prevenció  de dones i homes, ” educació sexual, que com sabeu s’ha retallat  al màxim a tots els llocs” i en la llibertat de les dones per escollir, i poder avortar basant-se en els supòssits aprovats. “Només cal analitzar el nou nom de la llei retrograda que es vol aprovar: ” Llei de protecció del no-nascuts, i de la dona embarassada”, que, entres coses,  tracta de convertir a les dones en incubadores” humanes. Mirar el Video en Vimeo

Julia López Tremols

 


01adoensblanc 01ayodecido

L’ 1 de febrer de 2014 més de 80 cineastes de tot el país es varen coordinar per rodar, de manera col.lectiva, la gran manifestació a Madrid, promoguda per la Tertulia Feminista Las Comadres y de las Mujeres por la Igualdad de Barredos. Dones i homes de tots els racons s’embarcaren en el TREN DE LA LIBERTAD, per exigir al Gobern que mantingui vigent l’actual Llei de la Salut sexual i reproductiva i d’interrupció Voluntària de l’embaràs. Amb aquesta pel·lícula, en contra de la reforma de la Llei de l’Avortament, les cineastes espanyoles ens sumem a la campanya de denúncia, mostrant la oposició de les dones de tot l’Estat Espanyol i recordant que cal seguir treballant per evitar la pèrdua de drets i llibertats. El col.lectiu va grabar tant l’arribada en tren dels grups com la manifestació de Madrid. No et perdis aquest docuemntal en el que les cineastes denuncien la reforma de la llei de l’avortament mostran laoposició de les dones de l’Estat espanyol! cal seguir treballant per evitar la perdúa de drets i llebertats. PUJA AL TREN! YO DECIDO. EL TREN DE LA LIBERTAD’ no tindrà una carrera comercial. L’objectiu del COLECTIVO DE MUJERES CINEASTAS CONTRA LA DE LA LEY DEL ABORTO és aconseguir la màxima difusió possible. Per això l’11 de Juliol la pel.lícula estarà a disposició de tots els ciutadans i ciutadanes de manera gratuïta en varies plataformes digitals .[+info a  Colectivo de Cineastas contra la Ley del Aborto, Tren de la Libertad,  Tren de la Libertat a Facebook, Tren a Twiter] Mireu els llocs on es pot veure la pel.lícula  01atren

3 thoughts on “S’estrena “El tren de la Libertad al CCCB” al CCCB

  1. Todo lo que se pueda hacer en favor de la mujer chapo, no tenemos que dejar que una pandilla de descerebrados, nos quiten el derecho al aborto, toda mujer tiene suficiente capacidad para decidir lo que le conviene hacer en situaciones difíciles con respecto a su cuerpo.

  2. Retroenllaç: L’avortament i els homes | Amoncomunicacio's Blog

  3. Retroenllaç: Amoncomunicacio's Blog

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s