Guanyem Barcelona¡ ja s’ha presentat amb gran exit de públic

01guanyemBacelona02L’acta de presentació ahir dijous 26de juny  de  la plataforma GUANYEM BARCELONA, va ser un  veritable exit, de públic, d’intervencions amb  bons continguts,  d’emocions col.lectives i d’esperança. Com va dir Ada Colau, una de les seves promotores: “Teniu l’oportunitat de guanyar, per arrivar al control social d’una ciutat amb menys desigualtat, en la que es pugui viure, treballar, i gaudir dels serveis necessaris, sense exluir a ningú, sense desnonaments i  al servei de les les persones, no dels bancs, ni de la ciutat nomès escaparat per al  turisme”.  O com van publicar al seu facebook: “Hi ha imatges que no veuràs a la televisió ni en els diaris, però que són tan reals com les emocions que vivim ahir. Felicitats a totes i a tots. Guanyem Barcelona ha començat la seva marxa amb la força de la raó i del cor. Que no ens tallin les ales i recordeu que tenim més poder del que ens volen fer creure! Guanyem Barcelona!”

Unes 1500 persones van passar per  l’Escola Collaso i Gil de Barcelona, per assistir a la presentació de Guanyem Barcelona, menys o més la meitat van estar a la planta primera de l’acte i uns quants centenars més es reuniren al pati de baix  per seguir les intervencions  des d’una pantalla gegant.  En aquest acte hi van intervenir Ada Colau, Joan Subirats, Jaume Asens, Gala Pin i Natalia Rosetti. Els seus promotors van definir la iniciativa com el punt de partida del que es pot convertir en una candidatura on conflueixin moviments i partits que comparteixin la idea que l’Ajuntament de Barcelona s’ha escapat d’un veritable control democràtic de la ciutadania. A la plataforma s’han sumat grups politics com Iniciativa epr Catalunya, però tambè grups, associacions i persones individuals.

Guanyem Barcelona es va presentar a la premsa com una plataforma de tots els moviments socials i persones individuals que lluiten contra les retallades, que eviten desnonaments i assumeixen el paper que ha deixat d’exercir l’administració, plegada als interessos privats. ‘Som gent que estimem Barcelona, que tenim la sensació que la perdem i pretenem recuperar-la, guanyar-la, reguanyar-la per als ciutadans’, va argumentar el catedràtic de ciència política Joan Subirats.01guanyemBacelona01

Ada Colau, per una altra banda, va demanar de no personalitzar aquesta plataforma només en ella, perquè hi ha més de dues-centes persones al darrere, gent que treballa perquè la ciutadania es torni a ocupar de les institucions i s’acabi el ‘blocatge institucional’ de l’administració. ‘Som gent molt diversa, d’espais diferents, ens trobem per defensar els drets bàsics i aquesta confluència que ja existeix al carrer és el moment de traslladar-la a les institucions per rescatar-les’, va comentar en la seva intervenció, gairebè al final de l’acte .

01adacolau_oAra l’objectiu de Guanyem Barcelona és recollir com a mínim 30.000 signatures electròniques, 15.000 de Barcelona. ‘En lloc de pensar que som uns il·luminats i que tenim raó, ara presentem un document de mínims que s’obre al debat i comença aquest procés de validació’, va recordar als assistents, així com als milers que l’escoltaven per srteaming.

El manifest de la plataforma té tres grans apartats: un sobre els drets i la dignitat de les persones, un altre sobre economia i un altre sobre democratització de les institucions.

Mentrestant, Guanyem Barcelona també organitzarà xerrades i actes als barris. I acabat aquest procés es decidirà si finalment hi ha candidatura i quins són els candidats.

Ajuda’ns a fer-ho possible!01guanyenacte_o

Guanyem Barcelona neix amb la voluntat de ser una alternativa real a la vella manera de fer dels grans partits polítics, i això s’aplica també a l’àmbit econòmic: ens comprometem a mantenir-nos al marge de les grans campanyes finançades per bancs i centrar el protagonisme en les persones.

Per fer-ho, el vostre compromís i ajut ens és imprescindible.

Mantindrem una política de transparència i comptes clars, i publicarem el balanç de les ajudes que rebem i de les despeses que tinguem. Ha començat una nova forma de fer política en què la ciutadania determina, exerceix i supervisa les accions de les entitats públiques i dels seus representants.

Els processos d’organització ciutadana han de garantir la seva autonomia. Per aquesta raó, també et demanem col.laboració en aquest apartat. Creiem que la ruptura democràtica s’ha de finançar desde de baix. Per ajudar al fiançament de la Campanya: [ consulta web]

Signa el manifest

Vivim temps de canvis profunds. Aprofitant el context de crisi, els poders econòmics han emprès una oberta ofensiva contra els drets i les conquestes socials de la majoria de la població. Alhora, l’anhel de democràcia real és cada cop més intens a les places, al carrer, a la xarxa però també a les urnes.

Durant els darrers anys, multitud de moviments i iniciatives ciutadanes han denunciat l’estafa que patim i han evidenciat la incapacitat de la vella política per donar resposta a les necessitats de la gent. Aquestes iniciatives, però, sovint han topat amb l’arrogància d’unes elits que se senten impunes, que no esmenen els seus errors i que ara ens volen imposar una segona transició perquè res no canviï.

No ens podem permetre un nou bloqueig institucional des de dalt que ens deixi sense futur. Hem d’enfortir, més que mai, el teixit social i els espais d’autoorganització ciutadana. Però ha arribat l’hora, també, de reapropiar-nos de les institucions per posar-les al servei de les majories i del benestar comú.

Per demostrar que ho sabem fer d’una altra manera hem d’anar pas a pas. I el primer pas és començar per allò que coneixem de prop: l’àmbit municipal, la nostra ciutat, els nostres barris [+info sobre el Manifest i Firma ].

[Tambe podeu Mira el Vídeo de l’inici de campanya] [Consultar info anterior a la presentacio a BTV NOticies]

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s