Bicultura acconssegueix records de participació a Barcelona

BioCultura Barcelona va tancar diumenge passat les seves portes després de quatre dies de fira en què s’han batut tots els rècords d’assistència de públic de les darreres edicions . La Bio -r – evolució ecològica ha superat totes les expectatives de l’organització , arribant a l’aforament màxim del Palau Sant Jordi.

La 21 edició de BioCultura al Palau Sant Jordi ha demostrat que la societat vol i es mou per un canvi de rumb , per una alimentació més sana i conscient , per una alternativa ecològica a tots els nivells, i sobretot que exigeix ​​més informació i transparència. Tot i la crisi ( o com a conseqüència d’ella ) cal rectificar els hàbits de consum cap a un sistema viable, respectuós i sostenible. En aquest sentit , BioCultura ha ofert alternatives i propostes per a aquesta demanda cada vegada més creixent de producte ” Bio “, tant anivell alimentari com en cosmètica , bioconstrucció o agricultura.

01biocultura

 Molt més que una fira

BioCultura ha aglutinat 700 expositors i més de 400 activitats entre les quals ha destacat el showcooking , els eco xefs , que no només anaven preparant els plats mentre  explicaven pas per pas cada recepta , sinó que desvetllaven els seus secrets de cuina i petites estratagemes de gourmet per aconseguir un major sabor i qualitat en els  aliments .

Un tema molt important a BioCultura Barcelona 2014 ha estat el producte biològic procedent del mar, àrea en què hi ha força desinformació, especialment pel que fa a  l’etiquetatge ia la certificació, i també molt desconeixement per part del consumidor pel que fa a les espècies que hi ha en els nostres mars i la procedència del pei.
Donada la falta de seguretat que tot això significa per a la salut, tant els productors com els nutricionistes , així com diverses organitzacions ecologistes, han volgut donar  una mica de llum sobre aquesta qüestió.

El productes ecòlogics creixen sense parar

BioCultura Barcelona segueix creixent com ho fa el mateix sector. Barcelona i Catalunya segueixen a l’avantguarda pel que fa a consum en el rànquing de les comunitats autònomes espanyoles. Aquest creixement s’ha traslladat del sector alimentari a la cosmètica , la construcció d’habitatges, etc. Perquè el canvi cap a una societat sostenible ha de ser integral. És per això que BioCultura ha acollit diferents projectes innovadors en el sector, com perruqueria ” Bio”, moda sostenible i ecològica que promou una actitud ètica molt necessària ,  i una lluita contra l’explotació infantil i el respecte pel medi ambient al llarg de tot el procés de fabricació.01bioculturaverde

El bon temps ha acompanyat els quatre dies de fira , el que ha fet possible que l’escenari de bioritme , situat a la part exterior del Palau, hagi estat un èxit . El primer festival ecològic de Catalunya s’ha unit a BioCultura per oferir una variada programació musical .

Així mateix, les activitats paral·leles a BioCultura han registrat una nodrida assistència de públic, omplint cada jornada al complet l’aforament de les 12 sales amb què es comptava en aquesta ocasió, per les quals han desfilat personatges molt coneguts de l’escena ” bio”, que tenen molt a explicar i de les que tenim molt a aprendre. També, cada dia es va procedir al sorteig d’una cistella de productes ecològics , valorada en 200 euros , que van poder participar tots els visitants de BioCultura.

Amb el record que s’ha aconseguit pel que fa a participació de públic, i la satisfacció manifesta per tots els expositors que van participar en aquesta 21a edició de l’edició de Barcelona, BioCultura s’acomiadava a les 8 del vespre de diumenge fins a la pròxima cita d’ 2014, que serà del 3 al 5 d’octubre a Bilbao
( al Bilbao Exhibition Centre – BEC ). [+info a Biocultura i a Associació Vida sana]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s