Les polítiques públiques han d’impulsar la promoció comunitària en femení

_MG_1098 Les conclusions del Fòrum Iberoamericà “La Dona en l’Administració Pública” realitzat a Villahermosa (Tabasco /Mèxic) a l’abril, van posar de manifest que  les experiències internacionals explicades per les ponents del mateix, es podrien aplicar als 19 municipis de l’estat, amb el treball que s’està desenvolupant  els DIFs (Oficines de Desenvolupament Integral de la Família)

Planejar, integrar i aplicar polítiques públiques amb perspectiva de gènere, en què es permeti a les dones participar no només en la seva conformació, sinó  en la seva aplicació des dels llocs responsables on es prenen les decisions en l’administració públic, són alguns dels temesclaus que durant d’aquest forúm  internacional, que durant dos dies (7 i 8 d’abril) va tenir lloc a la capital de Tabasco, Villahermosa. Martha Lilia López Aguilera, com a responsable del  Consell Ciutadà Consultiu del Sistema DIF Tabasco, es va mostrar en el lliurament dels reconeixements als participants , molt disposada a seguir  col·laborant en l’intercanvi d’experiències, i a algunes de les participants ens va convocar al dia següent a una reunió al palau presidencial, per posar les  bases d’aquesta col·laboració.


Un fòrum participatiu amb bons continguts

Cal destacar l’èxit de participació i continguts d’aquest fòrum internacional, que va aconseguir l’assistència diària d’unes mil persones, sobretot dones responsables o participants dels DIF locals que venien de diversos llocs del país, el que posava de manifest que la xarxa solidària que ha posssat en marxa l’actual govern , així com el treball del Institut de les Dones que dirigeix ​​la professora Leticia del Romero van per bon camí, i així ens ho explicava ella mateixa: “en l’últim any des de l’Institut, hem desenvolupat un treball que fa anys no es feia. Per sort comptem amb el suport del govern a favor de les dones, gràcies a la sensibilitat de l’esposa del Governador, la senyora Marta Lilia. Ella ens transmet el seu entusiasme perquè està convençuda que totes les dones són líders en el seu context i en la seva vida familiar, i si elles estan bé la societat està bé” . Cal destacar que l’origen del fòrum van ser els seminaris itinerants que durant el 2013 es van realitzar en tots els municipis, amb una dedicació especial a les comunitats indígenes més allunyades de la capital. [continúa a La Independent]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s