Els llibres d’Artista, protagonistes en Sant Jordi 2014

logo festival 7Com cada any, el “Festival del Llibre d’artista i la Petita edició” és la plataforma a 360 ° sobre el llibre i les seves arts, on el públic pot trobar les noves produccions editorials artístiques d’autors de tot el món, i en aquesta ocasió, com sempre en aquesta  7 Edició els expositors, ompliran la bonica plaça de Sant Just (al barri Gòtic) el 23 d’Abril. Aquest Festival es únic a Barcelona, es una  proposta diferent que ja s’ha convertit en un referent el dia de Sant Jordi, quan els llibres son protagonistes, i en aquest es converteixin en quelcon més que paraules impreses, són veritables “Obres d’art a l’abast de tothom”

En aquest Festival a la plaça podem participar llibres -objecte, llibres artistics de tiratges limitats,  exemplar únics i publicacions fetes de forma artesanal, així com altres activitats interactives amb el públic. A part de presentar la seva obra, en aquesta edició es podran trobar autors/es del món artístic del fer-llibres, que per primera vegada venen a Barcelona. Amb  alguns d’elles, com les nord-americanes Gwen Diehn y Laurie Corral, serà possible practicar en un dels workshops organizats por la “Escola Itinerant del Llibre”, mentre que altres com la italiana Loretta Cappanera o l’alemana Carola Willbrand oferiran trobades táctils i directes amb la seva producció editorial, durant els dies del Festival.

14CartelIlde_santJordi14Però aquest  Festival que es presenta a Barcelona, a l’abril 2014, també ofereix altres atractius…, com exposicions, recorreguts, entrevistes amb autors i autores de fora que ens visiten, lliurament de premis, etc.  Activitats que realitzen  gràcies a la col·laboració amb el Centre Cívic Pati Llimona, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament, que cedeix l’espai públic. Un festival que ja adquirit un prestigi ciutadà i internacional i que durant el trascurs de l’any es  fa itinerant, amb  mostres  a ciutats i llocs diferents per donar difusió i afavorir el col·leccionisme del llibre d’artista.

Com cada any , també per al 2014 s’edita un nou llibre sobre el “Fer  llibres”, coordinat per Elisa Pellacani, directora d’ILDE (l’Associació Promotora) i produït per l’editorial “Consulta”, on es publicarà la selecció dels llibres participants en col·laboració amb els seus autor. Pellacani és una italiana originaria de la bonita regió del Regio Emilia, està afincada  a Barcelona des de fa 10 anys, és artista, ilustradora i promotora, i durant 7 anys va ser desenvolupar per primera vegada a l’Escola Massana, l’asignatura del “Llibre Il.lustrat”.  Enamorada de Barcelona, des de que va venir com a estudiant, treballa també ha Italia, on pasa algunes temporades. Allí desenvolupa un projecte  i ha dissenyat llibres amb un procès especial de producció que també presentarà el 17 d’abril al Institut Italià de Cultura.

Seguint el fil de les edicions anteriors, també per al 2014, hi ha un tema , que pot servir als autors com a indicació en la realització tècnica del llibre, o com a inspiració per al contingut. En aquesta edició el tema 2014 és el “Blackout“, o sigui la falta d’electricitat. Una apagada real, en la qual cosa fer llibres de forma artesanal i reproduïts sense mitjans digitals , però també una apagada metafòric , com són les ” foscors ” mes intimes i com podria ser el retorn a una forma més natural de vida … Llibres negres , llibres silenciosos , llibres tàctils , llibres en viatge i tota la llibertat de fer llibres sempre.

Festival Libro de Artista: Sant Jordi 2013

Elisa Pellacani, la promotora en el Festival 2013. Foto: Julia L.Tremols

En l’exposició del Pati Llimona es presentarà una col·lecció de llibres per a la investigació sobre el Llibre d’artista i les Arts del llibre. Amb textos específics en diversos idiomes i l’aportació de les obres inèdites dels autors internacionals que participen al Festival del Llibre d’artista de ILDE , Barcelona. En cada volum, el disseny gràfic com l’estructura del llibre reflecteixen la temàtica desenvolupada, que s’ha proposat als artistes perquè aportin el seu punt de vista.

Tal com es va fer a la darrera edició, a la VII edició del Festival s’estableix l’assignació d’uns premis de  compra/edició següents:
a) Premi “Biblioteca dels Autors”: l’Associació Cultural ILDE comprarà dos llibres seleccionats pel  Festival al preu establert pels autors en l’acte de lliurament, per tal d’incorporar-los al fons  permanent de l’Associació i de mostrar-los i difondre’ls a les exposicions posteriors.

b) Premi “El Nou Llibre”: consisteix a un tiratge limitat (en col·laboració amb l’editorial Consulta, librieprogetti) d’una obra que presenti unes característiques innovadores en el contingut i en la  forma.  Aquests reconeixements i altres possibles premis meritoris als autors es lliuraran en el transcurs del Festival,  el dia 23 d’abril de 2014.

Els llibres , coordinats per Elisa Pellacani i editats per ” Consulta , librieprogetti”, es troben a les llibreries d’Itàlia i Espanya o es poden demanar directament a l’editor (edizioniconsulta@virgilio.it ) oa l’Associació ILDE. [Consultar Bases participació]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s