Aliança per combatre la pobresa energètica. No més pujades rebuts

Barcelona: es presenta Aliança contra la Pobresa Energètica, i es publica un Comunicat conjunt

14entrepoblesAquesta Aliança la conformen Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya, Coordinadora d’assemblees de treballadors/es en atur de Catalunya, Front Cívic de Catalunya, Plataforma Afectats per la Hipoteca de Catalunya, Plataforma Aigua és Vida, Unió de Consumidors de Catalunya, Xarxa per la Sobirania Energètica i Entrepobles.

A Catalunya creix la pobresa: avui 2,2 milions de persones viuen sota el llindar de la pobresa, és a dir, gairebé 1 de cada 3 persones. I d’aquestes persones, 300.000 són nens i nenes. La xifra de persones en situació de pobresa absoluta (ingressos inferiors a 3.600 euros anuals per persona) supera les 600.000 persones. Per altra banda, 225.000 famílies tenen tots els seus membres a l’atur i més de 95.000 d’aquestes són llars sense cap ingrés. Durant el 2012 es van ordenar 25.422 processos de desallotjament (72 per dia), mentre segueixen havent-hi 80.000 pisos buits.

A Catalunya també creix la desigualtat: el 20% dels catalans i les catalanes acapara el 44% dels ingressos mentre que el 20% més pobre només posseeix el 6% d’aquesta riquesa. Dels ingressos declarats, doncs cal afegir que el 72% del frau fiscal prové de l’evasió d’impostos de grans fortunes i empreses. Així, el frau empresarial català rondaria els 16.000 milions d’euros anuals, xifra que multiplica sis cops les retallades de l’executiu i situa Catalunya com la regió amb més frau d’Europa situant-se en el 23% del PIB. [+info i Comunicat]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s