Centenars d’organitzacions han participat aquest dissabte a Madrid en el ‘Tren de la llibertat’

CONTRA LA REFORMA DE L’AVORTAMENT
Les brigades del Tren de la Llibertat també surten des de Barcelona (Font : Karme Freixa/Catalunya Press )

14Febrer1Tren01

Grup de dones de Catalunya, a la porta d e l’estació de Renfe, cap a Madrid. Foto envidad per Mercé Solano

 Catalunya Press . – Centenars d’organitzacions de dones, partits polítics , sindicats , ONG i entitats socials van participar el dissabte a  Madrid en el ‘ Tren de la Llibertat ‘, una manifestació que ha sortit de l’estació d’Atocha al migdia en rebuig a la derogació de la Llei  de Salut Sexual i Interrupció Voluntària de l’ Embaràs.

Aquest dissabte , els actes reivindicatius van començar a les 11:30 hores a Atocha, amb la rebuda del ‘ Tren de la Llibertat’ . A les 12.00 hores es va iniciar una marxa des d’allà, que va avançar pel Passeig del Prado fins a la Plaça de Neptú , passant així per davant de la seu del Ministeri de Sanitat. Una marxa que estava amenitzada per bandes de música. Els i les manifestants provenien de diferents punts d’Espanya organitzats en trens amb destinació a la capital.El nord, Gijón, d’on  va sorgir aquesta convocatòria, de Levant i Catalunya. Una idea feminsita d’exit   promoguda per dues associacions asturianes de dones que van decidir prorosar un viatge reivindicatiu a la capital contra la reforma de la legislació d’avortament. Centenars de organizacions han participat aquest dissabte a Madrid a la concentració i els actes del ‘Tren de la libertad’

Així informa Carme Freixa , periodista , psicòloga, periodista,, coadministradora del bloc ‘ Cicatrius transgèniques ‘ i membre del consell editorial de Catalunya Press , enviada especial que manté contacte directe amb els trens destinació Madrid i recopila declaracions i sentiments respecte a aquesta jornada . ” Aquestn dissabteha segut molt especial . Un dissabte on la unió i la força del # FeminismoenRED gha arribat  a Madrid des de molts llocs. La solidaritat mostrada per les dones i homes feministes de la resta d’Europa és  i ha segut espectacular”, comenta al seu Twitter via hastag # ElTrendeLaLibertad .

Freixa anuncia que també han  arribat a Madrid feministes franceses, que han convocat més de 80 concentracions a tot França. A més, remarca en la seva crònica “la seva experència” dins del tren, de les dones que van sortir de Barcelona: Hna partiicpat dones de moltes organitzacions feministes , Dones Juristes , Dones en Xarxa , Dones amb Iniciativa , Plataforma contra les Violències de Gènere , la Plataforma Nosaltres decidim i ciutadanes sense associar s’han reunit a l’estació de Sants . Unes per pujar al tren de la llibertat i altres , més de 150 , per recolzar-les. Cal remarcar que al tren i en la concentració a Barcelona ia altres ciutats de l’Estat Espanyol, es fa notar la presència de homes feministes . “

Montse Vila , de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, ha declarat : “La llei de Gallardón és la màxima expressió de violència masclista que porta conseqüències nefastes per a les dones que no poden decidir sobre el seu propi cos . Recordem que, segons l’OMS , podem calcular que l’any 85 , morien 400 dones per pràctiques abortives clandesintas a Espanya ” . Pesarosa , continua que “la llei actual , la de Gallardón , la mà de la iglesa catòlica que bressola el bressol , preveu la prevenció mitjançant l’educació i la formació”.‘ PERQUÈ JO DECIDEIXO ‘

A les 13:30 hores una delegació de les organitzacions convocants va registrar al Congrés dels Diputats el document ‘ Perquè jo decideixo ‘ , un al·legat sobre el dret de la dona a decidir la seva maternitat , dirigit al president del Govern, els ministres de Justícia i Sanitat i els grups responsables de la tramitació parlamentària de l’avantprojecte de Llei Orgànica de Protecció de la Vida del Concebut i dels Drets de la Embarassada .

La jornada va culminar amb una assemblea oberta a l’Auditori Marcelino Camacho de Comissions Obreres , on representants d’associacions de dones, organitzacions nacionals, partits polítics i sindicats intervindran en l’acte en què es projectaran vídeos sobre la nova legislació que proposa l’Executiu i que va compta amb l’actuació del Cor del Consell de la Dona de Fuenlabrada.

El moviment va ser acollit a la Plataforma Nosaltres Decididimos , de la qual formen part més de dues-centes organitzacions i plataformes de diversa índole , i que ha treballat en xarxa amb entitats de diferents països per promoure manifestacions a les portes de les ambaixades d’Espanya a fi d’ frenar la reforma projectada. [Publicat a Catalunya Press]
14trenlibertaD

[+info a: Tv3Noticies i  VEURE VíDEO]

Comentaris i preguntes mediàtiques

I jo em pregunto perquè a la noticia publicada pel Periódico de Catalunya, no es nombra al grup de les feministes catalanes, que van sortir de Barcelona?.
I També per que BTV, la televisió de Barcelona, no va anar a cobrir la sortida de les grup catalasn de l’estació de Sants, i durant el cap de setmana no van dir d’aquesta noticia?….

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s