Nou Segell de Compromís per una Informació Ètica

Una trentena de mitjans catalans obtindran un segell de compromís per una informació ètica

2012-07-23-059Catalunya continua sent capdavantera en temes d’ètica periodística. La presentació d’aquest segell tanca l’etapa de cinc anys de Llúcia Oliva i Lluís de Carreras com a presidenta i secretari general del CIC.

L’òrgan d’autoregulació periodística de Catalunya, el Consell de la Informació de Catalunya, va presentar el passat 24 de juliol aquest segell que atorgarà als mitjans que es comprometin a respectar el Codi Ètic, que publiquin les resolucions del CIC que els afecten i que estiguin al dia del pagament de les aportacions anuals per finançar el Consell.

A través d’aquest segell, els mitjans de comunicació es comprometen, davant l’opinió pública, a respectar els principis ètics de la professió en l’obtenció, elaboració i difusió de la informació.

El segell de compromís ètic s’ha de demanar al Consell de la Informació i d’entrada el rebran tots els mitjans adherits al CIC, donat que l’adhesió ja significa una voluntat de respecte al Codi Deontològic.2012-07-23-060

Actualment, 33 mitjans de comunicació de tot Catalunya estan adherits al CIC, des dels grans  com TV3, Catalunya Ràdio, la SER, El Periódico, La Vanguardia i El País, a  petits i locals com El Clot, El Cargol o Ràdio Olot, passant pels  específics com Catalunya Cristiana o Ràdio Estel.

Catalunya ha estat sempre pionera en temes d’ètica periodística en haver estat la primera comunitat d’Espanya en redactar els periodistes fa vint anys el seu Codi Ètic, i en crear, el 1997, un òrgan d’autoregulació periodística com és el Consell de la Informació. Ara la creació del segell de compromís ètic, el logo del qual és una gentilesa de Casas i Associats, representarà la voluntat renovada de periodistes i mitjans d’informar de manera veraç, honesta, independent i al servei de la ciutadania.

La presentació d’aquest  segell tanca l’etapa de cinc anys de Llúcia Oliva i Lluís de Carreras com a presidenta i secretari general del CIC. Avui mateix, el periodista Roger Jiménez  ha  pres possessió com a president del Consell, i Albert Garrido ha substituït a Carreras en el càrrec de secretari general. Consultar l’article i el Compromís Etic al  Pdf de la Web de l Col.legi.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s