Una crida a les dones executives i professionals (1ªpart)

Publicat en castellà en femeninoenmanifestacion.com/  junio 3, 2013 de 

esp EXECAvui una dona líder  necessita ser també una sacerdotessa.

Vols manifestar un món diferent, un món que, com a dona, saps és possible?

Dones professionals que han vençut tota mena d’obstacles per arribar on estan com innovadores i líders de nacions, en l’economia i en les corporacions, són el major i més dinàmic exemple de la feminitat actual.

L’aspecte més sorprenent i difícil d’expressar professionalment des de la dona que som és la incomprensió generalitzada. Ells (previsiblemente. ..) perquè “fem coses rares”, ens sortim de “el que s’ha fet sempre”, no encaixem en el sistema, i necessiten un temps per desaferrarse de tant que ja no funciona i generar la suficient confiança per llançar-se al buit amb nosaltres … Elles perquè, ara que han aconseguit (al cap!) Fer-se un lloc en aquests vedats exclusius per als homes, com adoptar un altre discurs? Com “renunciar” a tot el que han aconseguit? Moltes senten que estem traint la causa … La veritat és que, com a dones i professionals, és tremendament descoratjador veure i sentir en tantíssims fòrums, llibres, entitats, informes, lemes, etc. que pretenen promoure el lideratge femení com no fan més que perpetuar la dinàmica que coneixem fins ara però “pintada” d’un altre color. I no és això el que el Principi Femení ens porta. No es tracta de replicar la mateixa dinàmica des de l’altre costat del ring. Si veritablement volem transcendir l’embolic que vivim avui, la mirada que adoptem ha de ser una altra i des d’un altre lloc. I nosaltres som les primeres que hem d’ubicar aquí, i començar a mirar-nos a nosaltres mateixes amb uns altres ulls. Sentim aquesta entrada de la Dona Interior que re-blogueamos com aquesta provocació a les nostres dones professionals perquè anem més enllà del formal, la superfície i el sistema que hem comprat, i que ens donem l’espai, el temps i el discerniment per contrastar internament si això és realment el que som, si això ens permet expressar el que som autènticament. Ens han venut que hem de trencar aquests “sostres de vidre” però … ¿És aquest realment el problema? Des d’aquí sabem que no, però l’important és el que tu saps que saps. ¡Escolta’t!  [Continuar llegint en castellà en Femenino en Manisfestación]

“És important comprendre que la dona executiva o professional, per aconseguir les metes del model mundà, ha de desconnectar-se del món interior. És un procés natural per a l’home, però per a ella, les conseqüències són finalment destructives. La dona professional d’èxit ha construït un baluard concret al seu voltant, gairebé impossible de penetrar. Posicionada en les seves metes, apareix superficial, extremadament eficient ia vegades dura. Tant de bo aquest missatge no arribi molt tard i pugui traspassar aquest baluard, compost de secretàries i funcionaris, sistemes de seguretat i programes diagnòstics, una xarxa d’espies, consellers i el seguici intern, més enllà de l’etiqueta i la programació de tot tipus i especialment més enllà de les seves creences i prejudicis”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s