Barcelona Activa vol que les empreses comptem amb les dones per a crèixer

Barcelona Activa està portant endavant  dos programes  que tenen per objectiu impulsar el creixement de 150 empreses de Barcelona i l’àrea metropolitana. La intenció és assessorar les companyies i acompanyar-les perquè puguin generar més riquesa i crear més llocs de treball.  De les tres edicións d’quests programes la tercera que s’iniciarà en setembre estará només dirigit a les dones. El primer programa. LEARNING TO GROW,  vol incloure a dones i homes que porten empreses o que tinguis llocs directius a empreses indutrials.

13maig_josefa_sanchezA  Josefa Sánchez, fundadora de ODAME, programa per a les dones emprenedores de Barcelona Activa, que ja porta més de 25 anys, es des fa anys es una de les  impulsores des del seus inicis del  LEARNING TO GROW  (Consultar edicions anteriors) que  actualment “és un programa dirigit a dones i homes que té com objectiu acompanyar i assessorar a empresaris/es i directius/ves, majoritàriament del sector industrial, en el procés de desenvolupament i creixement de les seves empreses en el context actual, marcat per la crisi económica”. Pero Sanchez remarca, que “hi ha un compromís de que el 60 % de les participants siguin dones, per què són les que més ho necessiten. El que pasa es que n’es gens fácil trovar dones del sector industrial que s’apunten a aquesta formació”.   I per això la reponsable d’Odame fa una crida perquè s’apuntin més dones, ja que aquesta semana s’acaba l’inscripció, Ii m’agradaria molt que fosin dones del districte de Sant Martí, que es on està ubicat  la seu central de Barcelona Activa”, remarca. 13maigSoniaRecasens_BTV

Aquest programa  compta amb la col·laboració de l’escola de negocis IESE i va adreçat a 120 empreses que facturin que 0,5 milions d’euros anuals. Es tracta de convidar a  10 sessions de cinc hores de formació intensiva al personal que compleixi els requisits demanats. La formació es sobre l’estratègia de creixement, la gestió i el finançament per poder-ho fer possible. Se’n faran tres edicions: una per a petites i mitjanes empreses, la segona, a companyies del sector industrial i la tercera dirigida a projectes liderats per dones.  Totes elles hauran de pagar 300 euros per accedir al programa.
                        Veure video presentació a BTV .

El segon programa s’anomena Axelera i va adreçat a trenta empreses innovadores amb una facturació de 2,5 milions d’euros anuals. En aquest cas les empreses participants disposaran de l’assessorament de consultors de PricewaterhouseCoopers (PwC). S’ajudarà les companyies a identificar les necessitats i diagnòstic de la companyia, també es definirà un pla d’acció i es farà l’acompanyament per dur-lo a terme. En total, el programa durarà vuit mesos i les empreses seleccionades hauran de pagar 1.000 euros per poder-lo fer. Un copagament que, segons l’Ajuntament, garanteix el compromís de les empreses amb el programa.

El cost d’aquests programes és de 180.000 euros per al de LEARNING TO GROW (1.500 per empresa) i de 509.000 euros en el cas d’Axelera (17.000 per empresa). Una despesa que, per la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, facilitarà que aquestes empreses creixin, generin riquesa i llocs de treball.

D’altra banda,  Sánchez remarca que ​ desde el 13 Septiembre al 27 de noviembre se iniciará  la VII edición del  Programa LEARNING TO GROW solo para empresas de mujeres.

Les dones d’empreses de tipus industial que vulguin  fer la pre-inscripció i  i entrar en el procés de selección, que es basarà en les dades de perfil personal, de l’activitat de l’empresa, la seva facturació, i la situació actual de la mateixa aixi com en el currículum del partipant Podem demanar a Barcelona Activa un formulari. El cost del programa és de 300 €. L’assistència a les sessions formatives presencials és obligatòria (assistència mínima del 80%) per obtenir el títol del programa emès per IESE i Barcelona Activa. [+info a Barcelona Activa]

Julia López

Anuncis

One thought on “Barcelona Activa vol que les empreses comptem amb les dones per a crèixer

 1. Retroenllaç: Sant Martí amb veu de dona » Barcelona Activa vol que dones facin crèixer les seves empreses industrials

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s