Diumenge 10 de març: Concert pel Txad a l’Auditori

Amb les actuacions de Pedro Berruezo & Bohèmia Camerata, Coral Cypsella, The Gospel Viu Choir i Voluntàries i Cooperants de Misión y Desarrollo para Goundi el proper diumenge 10 de març a les 19:00h tindrà lloc el X Concert per al Txad, organitzat per l’Associació Misión y Desarrollo para Goundi, a l’Auditori de Barcelona (C/Lepant 150, Sala 1: Pau Casals). 19 hores. Consultar a Programa Auditori)

13Burruezo_camerataEs tracta d’un concert anual benèfic. El diner recaptat es destinarà al manteniment i a la millora de l’Hospital de Goundi, que cobreix un àrea de territori de més de 100 km2 i proporciona assistència sanitària a 125.700 persones.

Txad és un país situat a Àfrica central que compta amb 10.1M habitants. És, segons dades de l’Índex de desenvolupament humà de l’ONU de 2011, el quart país més pobre del món. El 80% de la població viu per sota del llindar de la pobresa, i l’esperança de vida no arriba als 50 anys. Al Txad cohabiten més de 200 grups ètnics, que centren la seva activitat en l’agricultura i la ramaderia de subsistència.

Les principals causes de mort són la malnutrició, el paludisme, la meningitis, la tuberculosi, el tètanus, i les malalties de transmissió sexual. Més d’un milió de persones hi pateixen SIDA a dia d’avui. La mitjana de metges és de 3 per cada 100.000 habitants, mentre que a Espanya aquest ràtio es situa en 398:100.000.

Goundi està situat a uns 800 km al sud-est de N’Djamena, capital de la República del Txad. La seva població ascendeix a 125.699 habitants, distribuïts principalment en 3 ètnies diferents: els Sara, els Toumack i els Goulaye.13DescubriendoCorazonTierra_medium

Misión y Desarrollo para Goundi és una associació sense ànim de lucre, fundada a Barcelona l’any 2003 i amb seu al municipi de Cabrils, que té per objectiu millorar les condicions de vida de la població de Goundi, Txad (Àfrica Subsahariana) mitjançant iniciatives socials, sanitàries, educatives i de desenvolupament econòmic.

En els últims dos anys s’han dut a terme diversos projectes, entre els quals destaquen la remodelació dels dispensaris de l’Hospital de Goundi (2011), la construcció del Centre de Salut d’Atenció Primària en el llogaret de N’Gangara (primera fase, 2012), i la creació de la Secció de Secretaria Tècnica per a projectes a Goundi (2012).

Així mateix, es contribueix de forma regular al manteniment de la Maternitat de l’Hospital, on s’atenen anualment més de 2.000 parts de dones que arriben des de les diferents localitats del Txad, i es finança el subministrament de medicines de l’Hospital i els Centres de Salut.

Entre els projectes previstos per a l’any 2013 s’hi troben la segona fase de la construcció del Centre de Salut a N’Gangara i la creació d’una micro central elèctrica per biomassa, que permetrà reduir la dependència dels combustibles fòssils, la contaminació, i generar l’electricitat necessària per al funcionament del taller de l’Associació de discapacitats físics.

Misión y Desarrollo para Goundi

Muntanya, 35. 08348 CABRILS, Barcelona, España

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s