Lydia Cacho: “L’esclavitud sexual és un producte de l’economia capitalista actual”

Publicat a La Independent:  Escrit per Júlia López i Elena Tarifa. Moncomunicació / La Independent. Fotos: Amada Santos.
dimecres, 23 de gener de 2013. Conselteu resumen i vídeos a la Web del CCCB.

13Lidiavimeo02La periodista, escriptora feminista i activista a favor dels drets humans Lydia Cacho va començar la seva conferència llegint un text personal  per parlar de les seves pors i de com superar-les. Encara ha d’estar sempre alerta per “no perdre el cap”, en sentit literal, i diu que “espanta” el seu terror amb un somriure. Però tot plegat no és per fer broma; està amenaçada de mort a Mèxic per persones molt poderoses, vinculades al narcotràfic, el tràfic de dones i a la pornografia infantil. Tot i això, segueix tenint clar que la seva “missió” és seguir lluitant per la gent que pateix “esclavitud”.

Cacho ha estat la segona conferenciant per parlar sobre Drets Humans en el cicle de conferències “En comú“, organitzat pel CCCB. Ha aconseguit omplir la sala fins a vessar i ha emocionat l’auditori tot explicant les seves vivències i contestant des del cor a totes les preguntes que li plantejaven.13Lidiavimeo12 Cal remarcar que cada vegada que li preguntaven sobre “Què fer?”, recomanava les Xarxes d’informació de la societat civil, i posava com a exemple  la Xarxa Internacional de Periodistes  amb Visió de Gènere, a la que pertany des de la seva fundació a Mèxic ( i a la que pertany la XIDPIC.CAT-XIPVG, associació que edita La Independent).

El reportatge segueix a La Independent.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s