Tabú, una película portuguesa sobre dones i les seves histories ocultes.

“Tabu es una película molt recomanable que es podrà veure als Cinemes Verdi de Barcelona. la palpitante demostración de cinefilia  poètica i romantica d’un director portuguès Miguel Gomés que ha volgut fer una homenatje al cinema àntic en blanc i negre, pero també és una obra molt contemporania i rupturista sobre la soletat de les dones i dels seus secrets que no podem explicar a ningú.  Les protagonistes són una vella i temperamental i aristocràtica  senyora, la seva criada de Cap Verd i una veïna sensible i catòlica lliurada a causes socials.

Després de la soptada mort de la primera, les altres dues s’assabenten d’un episodi del  passat d’aquesta senyora “antiga colonialista” que va crèixer i v aviure en Âfrica,  una apasionant història d’amor, crim i aventures ambientada. Aquesta historia del passat  que transforma el relat, para situar-se en el camp de l’acció i la tragedia a prop de  la montanya anomenada Tabú, però també es l’historia del testimoni mut d’un amor adùlter, el cocodril que sempre vol escapar. El director acconsegueix en el rodatge a Cap Verd, que les imatges del paisatse en blanc i negre transmitan mès emoció que si haguessin segut en color.

13Tabu_verdiEl director portuguès Miguel Gomes, després d’ “Aquell Estimat mes d’agost “(2008) torna a la direcció amb aquesta pel·lícula que intenta homenatjar el cinema negre amb reminiscències a l’expressionisme alemany i amb tocs de documental (com ja va fer en el seu anterior pel · lícula) al Robert Flaherty. Cal destacar l’interpretació de les dones madures protagonistes que a vegades dieun més peles silencis que per les paraules. Veure  video de la película [+info]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s