Solidaritat amb les protestes a l’Índia contra la violència vers les dones

La tràgica mort a Singapur de  la noia índia de 23 anys ,  que va ser brutalment violada per sis homes en un autobús, entre els que es trobava el conductor del mateix, així  com les continues protestes i manifestacións han acconseguit que el govern índi prometa posar en marxa una nova llei, a la que si la familia li sembla be, podria portar el nom de  noia brutalment violada.
Els autors de l’agressió, declararan davant en el judici que ja s’ha iniciat. Ara les polemiques  declaracions d’un gurú ha reavivat les manifestacions dels joves en contra de les seves paraules, al igual que van fer per denunciar la violació de la jove universitària. Aquesta   onada de protestes als carrers a l’Índia, on es perpetra una violació cada vint minuts, ha acconseguit que s’aprovi una nova llei més dura en contra dels violadors.

Polèmiques declaracions d’un gurú hindí

I segons informa El Mundo en la edició del dimarts 8, de febrer ,  Per si hagués poc enrenou, ahir dilluns va prendre la paraula un gurú13guruindio poc conegut, de nom Asaram Bapu, que va proclamar als quatre vents que “la víctima era tan culpable com els violadors”. Segons la seva opinió, devia haver estat ella [la víctima] qui hauria de haver demanat als agressors que s’aturessin abans de dur a terme el macabre succés pregant misericòrdia. Fins i tot es va animar a denunciar-verbalment-, la campanya contra els homes que, segons ell, s’ha apoderat de Nova Delhi després de la violació i assassinat de la jove de 23 anys el passat 16 de desembre a la capital.

Les paraules del guru van provocar una allau de enfurismades reaccions entre diferents institucions i veus representatives del subcontinent, que van exigir als líders religiosos i / o polítics retre comptes per les seves declaracions independentment de la seva condició. Es possible que la seva familia, en concret el seu pare que ha declarat que no l’importa que és publiqui la seva filla posi en marxa una querella en contra d’aquest lider espiritual, ja que segons els va explicar el noi que l’acompanyava: ” la meva filla va ser molt valenta y va lluitar contra la violació”. [+info]

Solidaritat al món. Si toquen a una, ens toquen a totes!

13generr_India  

La jove estudiant violada i torturada per sis homes la setmana passada a Nova Delhi va morir     després del seu trasllat a un hospital de Singapur. En conèixer el relat, fet per la jove mateixa, dels  actes bàrbars que va patir, milers de manifestants van sortir als carrers per expressar la seva ira contra aquesta violació i contra les violències que quotidianament pateixen les dones. Ha esta la gota que ha fet vessar el got de la indignació!

La gent que es manifesta denuncia la inacció de la policia en la recerca dels autors de violacions.  90% dels delictes violents són comesos contra les dones en un país on les tradicions religioses i el sistema de castes mantenen la majoria de les dones sota un sistema d’opressió que es remunta a l’edat mitjana.

Els manifestants de nou els carrers en saber la mort de la jove. S’enfronten a la repressió policial: el govern té diversos barris de la capital en estat de setge, les manifestacions  estan prohibides. Els dies anteriors, nombrosos manifestants van resultar greument ferits, un d’ells fins i tot va morir. A l’Índia, la lluita per una societat més justa passa per la revolta contra aquesta violència brutal de què són objecte les dones.

Les dones de Barcelona ens solidaritzem, per damunt de les fronteres, contra tot tipus de violència  vers les dones. Si toquen a una, ens toquen a totes!

Vocalia dones FAVB 30/12/2012

(Veure Vídeo a TV3)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s