Trucs d’imatge perquè et vegin com tu vols

[Publicat En Tu Línea, en castellà. Octubre 2012: Autora: Julia López]

Mentre vas notant els canvis que es produeixen en el teu cos seguint el teu pla d’aprimament, pots aconseguir un look més atractiu i que et faci semblar més estilitzada. Per això, anem a deixar-nos guiar per tres assessores d’imatge personal. Elles ens aconsellen sobre l’estil de pentinat, vestuari i altres trucs a posar en pràctica perquè et vegin com tu vols que et vegin.

El Pentinat

             Comencem de dalt a baix. El pentinat està directament relacionat amb el tipus de rostre: quadrat, ovalat, rodó, allargat o tipus diamant. “Per exemple-ens explica Alícia Santiago, assessora d’imatge i personal shopper-les cares diamant i quadrats solen tenir trets més marcats que endureixen l’expressió i el fet de portar una cabellera que cobreixi la part més ampla de la cara farà que es mostrin més suaus, així mateix les ones també ajuden a aportar suavitat al rostre. Els allargats poden compensar portant un serrell recte que visualment escurçarà la cara. Els rostres rodons poden compensar afegint volum a la part superior, un serrell decantat o un desfilat que cobreixi les galtes “.
De la seva banda,  Maria Àngels Llimargas, estilista, destaca que “es pot portar qualsevol estil de pentinat però també cal tenir la longitud del coll i el nostre tipus de cabell”. Per la seva banda, Lola Villaescusa, assessora d’imatge, afegeix que és important destacar la nostra expressió: “ressaltar els ulls grans i la mirada, els llavis carnosos o unes cames boniques”. “Hi ha trucs de maquillatge per equilibrar la forma dels ulls i lluir-los al màxim, aprèn a treure-li tot el partit a la teva cara. Segons ella, “els escots V ajuden a desviar l’atenció al bust. I així la mirada no va a parts del teu cos que no t’agrada mostrar “.

La manera de vestir
                      Per al nostre vestuari segons Llimargas, hem d’escollir peces que ens entallen però sense ajustar la silueta. Cal tenir en compte l’efecte òptic que pot estrènyer o eixamplar la nostra figura, i per això “cal                        saber combinar línies, colors, formes, teixits i ornaments, per donar l’efecte desitjat”. «Si fem servir peces excessivament àmplies- afegeix -el que fem és donar-nos més volum. Moltes persones es decanten per aquest tipus de peça perquè creuen que així “tapen” possibles sinuositats que puguin tenir quan el que realment estan fent és afegir una talla més “. Segons Villaescusa: “cal lluir el cos amb les peces que ressaltin la cintura, realcin el bust i destaquin natges i malucs” -. “Cal tenir en compte-continua explicant-que,” els pantalons capri, estil pescador a mitja cama fan semblar més baixa perquè escurcen visualment les cames i eixamplen els malucs.

Els pantalons llargs fa semblar més estilitzada
                  Segons Santiago sempre tracta de destacar el millor de cadascuna de nosaltres. En una persona serà el seu escot, en una altra seves cames, un bonic somriure. Per això utilitzem el que anomenem “captador d’atenció», és dir si volem ressaltar la nostra mirada centrarem el nostre maquillatge a ressaltar els nostres ulls. Si tenim un somriure bonic donarem més importància a com maquillem nostres llavis. “Per exemple, si volem desviar l’atenció de la nostra part inferior (malucs, cintura …) necessitem color a la part superior o un collaret important de manera que l’atenció quedi concentrada en aquesta part”. En definitiva es tracta de saber que part del nostre cos ens agrada més i volem potenciar i que part hem neutralitzar “.
             Per Llimargas és important no cridar l’atenció amb colors vistosos o estampats que donen volum, “millor les teles suaus, que no es cenyeixin al cos, estampats subtils i apagats, no cridaners. Les jaquetes seran tipus cardigan sense coll, amb coll de xal o bec. Les bruses de línies simples, sense detalls. Les faldilles creuades o de peces. Els pantalons sense cintura i llisos “. Cal evitar les teles rígides, les butxaques, les cintures frunzides o qualsevol altre detall al ventre, detalls angulosos com les solapes i estampats espectaculars al tors

La necessitat d’una assessoria personal
Villaescusa com la resta estilistes creu que cal una assessoria personal: “Les solucions són diferents segons la personalitat i aparença. Per exemple si ets intensa i càlida, pots atrevir amb rosa pujat i vermell vermelló. Si per contra ets freda t’anirà millor combinar el rosa pujat amb un gerd “. Santiago opina que, “els colors foscos sempre ens faran més esveltes, són colors que absorbeixen menys llum amb el que aporten menys volum”. I Llimargas afegeix, “és la bona combinació la que pot corregir qualsevol desequilibri i crear la impressió d’unes proporcions perfectes”.
                   Un error que solem cometre quan no som massa altes és posar-nos altíssims i incòmodes talons. Les estilistes no recomanen més de 3 cm. “No és una gran alçada-comenta Santiago-, però la suficient perquè el cos prengui una posició dreta, les espatlles es desplacin cap enrere, la pelvis endavant i el caminar sigui més elegant i amb més força”.
            No obstant això i per acabar les nostres tres estilistes estaven d’acord que l’important és ser un mateix i buscar “el nostre millor jo”, l’interior sempre trasllueix a l’exterior, l’important és sentir-nos bé internament, ja que quan estem feliços irradiem energia positiva . “La seguretat en nosaltres mateixes resideix dins de nosaltres i que cal considerar que la personalitat també és un atractiu afegit”, comenta Santiago.

Alícia Santiago  Asesora de Imagen y Personal Shoppe. Ha publicado el artículo de En Tu Línea en su blog  Cuida tu Imagen. Mirar facebook  Foto 1

Maria Àngels Llimargas: Foto 2

Lola Villaescusa,.  Mirar entrevista en Antena 3 (Yootube) Foto 3

One thought on “Trucs d’imatge perquè et vegin com tu vols

  1. Retroenllaç: EN TU LINEA: TRUCOS DE IMAGEN | Cuida de ti. Cuida tu imagen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s