Pilar Manjon: “Tothom hauria de lluitar per un món millor com feia el meu fill”

El lliurament dels Premis Christa Leem 2012, va ser especialment emotiu i interessant. Pilar Manjón, presidenta de l’Associacio 11 M de victimes del terrorisme es va emocionar quan va recordar la mort del seu fill, i com la seva perdua la va  impusat a seguir la seva lluita pel canvi. Una dona progressita amb coratge i vitalitat que es pren amb una mica d’humor la persecució que pateix per part de  la dreta polìtica i mediàtica a Madrid. De la seva banda, també va resultar molt engrescador escoltar a l’historiador  irlandès Ian Gibson, que es considera mig espanyol i també te un gran sentir de l´humor: Mario Gas, com a presentador va associar aquest premi cultural amb la situació actual i la lluita social.

Aquest premi es va lliurar el dilluns 22 d’octubre a la nit, en un sopar a l’Hotel Orient de Barcelona, i es concedeix des  del 2006 com a reconeixement a la trajectòria i el compromís social de persones de professions i orígens diferents.

Per segona vegada en la història d’aquests premis es concedeixen a dues persones a la vegada: en aquest cas es tracta de l’escriptor i historiador Ian Gibson,  expert en Garcia Lorca, i autor de la novel·la “La berlina de Prim”, dedicada a la mort del general històric català, i Pilar Manjón, presidenta de l’Associació de Víctimes del Terrorisme. Aquest guardó l’ortoga el col·lectiu Loby Un dels nostres, fundat el 2003 per un grup de professionals d’àrees diferents que comparteixen un punt de vista progressista i liberal de la política, la societat i la humanitat, concedeix aquest guardó tenint en compte les iniciatives polítiques valentes, solidàries i de progrés, les actituds avantguardistes en la creació artística i les mentalitats obertes i integradores.

El premi es va lliurar per primera vegada el 2006, en aquella ocasió a títol pòstum, a Christa Leem (1953-2004), artista del striptease que va donar nom al premi en les següents edicions, i des de llavors a les edicions acudeix la seva mare.

Julia López, Fotos Susana Villafañe.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s