La continuitat de les escoles bressol està en perill

Segons el Periodico del dissabte 28 d’abril, les guarderies municipals de Barcelona faran vaga els dies 8, 9 i 10 de maig [+info]
D’altra banda publiquen la nota de premsa del PSC

El Partit dels Socialistes de Catalunya, a través de la seva Secretaria d’Educació, vol mostrar la seva gran preocupació per les conseqüències que estan tenint i per les que tindran, les decisions en el terreny de l’educació que tant el Govern de la Generalitat de Catalunya com el Govern d’Espanya estan prenent en aquests darrers mesos. A Catalunya, els retrocessos lligats a la supressió de la 6a hora als Centres de titularitat Pública, l’estat de paràlisi del desplegament de la Llei d’Educació de Catalunya, falta d’ambició de la Conselleria d’Ensenyament respecte a les obres i infraestructures imprescindibles, la insensibilitat respecte a l’impacte social en l’endarreriment de beques i ajudes, el menys teniment de la col·laboració interinstitucional amb els ajuntaments a través dels Plans d’Entorn o les Oficines Municipals d’Escolarització, estan portant el sistema educatiu a una situació molt complicada. A més, la darrera aportació per part del “Ministerio de Educación”, amb les mesures anunciades pel ministre ens aboquen a una pobra i mala situació del sistema educatiu que amb l’aportació i esforç de tothom havíem bastit al nostre país.
A aquesta ja complicada situació, hi afegim una situació alarmant per com el Govern de la Generalitat de Catalunya està abordant i conduint l’etapa educativa dels 0 als 3 anys a Catalunya.
No podem entendre ni compartir com el govern es pot desentendre de la seva competència i responsabilitat institucional i, no compartim com s’està dilapidant un escenari de franca col·laboració i coresponsabilitat entre administracions publiques.
defensa de les escoles bressols municipals de catalunya.
Pel PSC, sols un marc de col·laboració pot fer possible abordar l’etapa educativa, de 0 a 3 anys, al nostre país. Això sí que és defensar una opció clara de país, i una opció estratègica en l’àmbit de propostes de serveis als infants i a les seves famílies.
Els socialistes sempre hem defensat la importància de l’etapa educativa dels 0-3 anys pel que aporta al desenvolupament de les potencialitats de l’infant i pels posteriors beneficis en la consecució amb èxit dels ensenyaments obligatoris. Per això, creiem que contribueix a la igualtat d’oportunitats i a la cohesió social. Ens temem que, malgrat la cantinel·la recurrent de suport a la família, des del Govern de Catalunya, aquest suport a les famílies i a les possibilitats de conciliació laboral, no formen part del full de ruta de l’actual política pública (document publicat pel PSC)
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s