Les retallades socials afecten molt més a les dones…

Per Cecilia Castaño, publicat a El Pais, 24 d’abril 2012

Més enllà de les decisions Individuals, la participació econòmica de les dones està determinada pels elements estructurals , que són diferents en cada país: L’estat de benestar, serveis públics d’educació, salut i assistència social-i el règim de gènere-el repartiment de les funcions i responsibilities laborals -familiars entre dones i homes.

La incorporació massiva de les dones a l’ocupació en els darrers 30 anys de s’ha vist doblement afavorida per  la creació de l’estat de benestar espanyol. Les dones  han trobat ocupació en els serveis públics d’educació, salut i sssistència social – com mèdiques i infermeres, les mestres , puericultores, professores, etc – i al mateix temps aquesta  oferta de serveis gratuïts ha alleugerit la càrrega de responsibilities Familiars, facilitant la permanència Femenina a el lloc de treball.

Davant la qüestió de si recents les retallades SOCIALS poden afectar més dones que als  homes, La resposta és afirmativa … (Seguir llegint l’article en castellà publicat a El País el 24 de abril 2012)

Article de Cecilia Castaño, catedràtica d’Economia Aplicada a la Universitat Complutense de Madrid.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s