La Fuente de las Mujeres, la primera pel·lícula considerada amb valors de Gènere

Us recomano de tot cor, que no us perdeu “La Fuente de las Mujeres” (versió original, subtituls en castellà)  al cinema Renoir Floridablanca  de Barcelona (20,30 hores): Encara que estrena el dia 9 de desembre només es pot veure en aquest cinema … És realment sospitós que “La Font de les Dones” una pel·lícula veritablement “feminista” en el qual les dones organitzen una revolució contra les tradicions que les obliguen a pujar a la muntanya a buscar aigua a una font mentre els homes charran tranquil · lament prenent el te … només es pugui veure al un cinema de Barcelona i amb el sol horari de les 20,30 hores.

Aquesta nova pel·lícula demostra l’especial sensibilitat del genial director franc-romanès Radu Mihaileanu, autor de la que va ser una de les sorpreses del cinema europeu farà ja dos anys: ‘El concert’, i aconsegueix arribar has el més profund de l’ànima: És un cant (i canten molt) sobrede les possibilitats transformadores dels, sobretot de les que no es conformen i lluiten. I si aquestes “obert” no només t’impliques en la justícia d’aquesta lluita, sinó que comprens en l’ésser veritable de les dones, així com també el d’alguns dels homes que les acompanyen. No cal que situem la història en cap lloc – en tots els països africans segueixen sent les dones les que fan caminades d’hores per buscar aigua? – Però quan t’arriben els bellíssims paisatges del Marroc profund, t’enamores de seguida-des de les primeres imatges – d’aquesta gent, sobretot si has estat mai per aquests lares, perquè és així exactament és com es viu, en tants pobles en les muntanyes del Sàhara. M’ha emocionat especialment el tractament de l’amor, de la masculinitat ben entesa, de les relacions de parella, del respecte entre generacions i sobretot la màgica, diversa i vital, però transformadora relació de les dones entre si.

He llegit per aquí algunes crítiques, i encara que les majoria són bones o elogioses, a alguns “periodistes crítics” se’ls nota el llautó …

Si us plau, us recomano encaridament que aneu a veure aquesta pel · lícula. És preciosa, i val la pena reivindicar. No hi ha dret que la projectin a la sala més petita del Renoir (unes 270 persones) i que la gent s’hagi de seure a terra … ¿És que no hi ha més cinemes a Barcelona? .. I us recordo que Fotogrames comenta que el primer film recomanat per promoure la igualtat. Ha estat el primer a rebre la qualificació de “especialment recomanat per a la igualtat de gènere” que atorga l’Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals (ICAA).

Mihaileanu ha construït una oportuna metàfora de la lluita per la dignitat, l’amor, el dret al propi cos i, en conjunt, per la llibertat.

Espero que us agradi

Julia

La fuente de las mujeres 

La nueva comedia del director de El concierto (premios César, David de Donatello…) parte de una historia real ocurrida en Turquía en el 2001. Las mujeres de un pueblito estaban hartas de su tradicional ocupación de acarrear los pesadísimos cubos de agua desde una montaña. Para obligar a sus hombres a ocuparse de tan dura tarea, se declararon en huelga de sexo. Es decir que, como hiciera Lisístrata en la comedia de Aristófanes, para poner fin a una guerra, dijeron a sus garañones que nada de nada.

La fuente de las mujeres actualiza historia y comedia. Sin situarla en un lugar concreto, el director Radu Mihaileanu ha echado mano de elementos árabes clásicos, porque ese debía ser su ambiente, pero incorporando a la vez componentes de la vida actual, como el acceso de las aldeanas a las nuevas tecnologías. Con todo ello ha construido una oportuna metáfora de la lucha por la dignidad, el amor, el derecho al propio cuerpo y, en conjunto, por la libertad (J. (Artículo de I. FRANCIA )

*Articles sobre el tema

Neix una nova classificació…Gemma Liennas.

Blog de Faus Panduro.

Sobre la peli i Radu Mihailenu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s