Jornades Catalunya Colombia: De qui es la terra?

Noticia breu publicada a La Independent Escrita per Tona Gusi i  Pilar Moreno. Dimarts, 22 de novembre de 2011 14:29

La Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbiaformada pe diversos organismes oficials i una vintena d’ONG i entitats de caire social, convoquen de nou a unes Jornades sobre Colombia, en aquesta ocasió serán el dimecres 30 de novembre,  a Palau Centelles i al Col.legi d eperiodstes de Catalunya. Aquestes jornades són les IX,  i porten per nom: De qui és la terra?

IX Jornades sobre Colòmbia. De qui és la terra?. Organitzades perLa Taula, es difones a través d’ ITACAT,  Agència de Comunicació Intercultural i de Migracat.cat (fundació Bofill)

 

Durant el 30 de novembre i l’1 de desembre al Palau Centelles i a l Col·legi de Periodistes de Catalunya respectivament, es parlarà sobre el  conflicte social i armat de Colòmbia que va lligat a la posesió de la terra: la concentració en poques mans; la disputa pel territori entre actors armats legals i il·legals; i els interessos de multinacionals en àrees estratègiques, que obtenen recursos naturals de zones clau del país, sense que la gran majoria de colombians i colombianes en rebin quasi cap compensació. Consultar Programa.

Un total aproximat de 4,5 milions de colombians i colombianes -col·lectius del camp, afrocolombians i indígenes fonamentalment pateixen, per aquests motius, desplaçament forçat en les dues últimes dècades.

El president colombià Juan Manuel Santos va iniciar el seu mandat fent una aposta amb la Llei de Víctimes i Restitució de Terres i ara el projecte de llei de l’Estatut de Desenvolupament Rural està gairebé enllestit. Però aquestes iniciatives conviuen amb el missatge que el seu govern dona a la comunitat internacional: Colòmbia és un país per invertir-hi massivament, que està a punt d’entrar en una era de postconflicte. Com a resultat, és  manté el “despojo “de terres. Tots els sectors a Colòmbia creuen que cal una nova política de terres però si el context social i de drets humans no canvia es plantejen múltiples interrogants. La situació actual i els diveroso interrogants seran tractats en aquestes Jornades, d’acord al Programa IX JORNADES SOBRE COLÒMBIA DE QUI ÉS LA TERRA?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s