És l’hora de l’associacionisme, reconeixement, finançament i espais

Avui, dissabte 30 d’abril 2011 s”ha clausurat el II Congrés de les Associacions de Barcelona, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

L’alcalde Jordi Hereu en el seu discurs de clausura ha valorat el congrés com molt necessari per  a la ciutat: “Hem de construir , seguir lluitant per millorar el nostre barris, demanar el finançament. En un moment de crisis hem de continuar invertint i la millor inversió es enfortir  el teixit associatiu de la ciutat”.

Abans de la clausura oficial, la presidenta del Consell d’Associacions de Barcelona, Montse  Balaguer, ha llegit el Manifest del II Congres (que  podeu trobar a Pdf en santmartiambveudedona.cat), i que ha segut votat pels 200 assistents a la cloenda. Cal tenir en compte que el Congrés ha estat possible gràcies l’impuls de le  més de 400 associacions que integren el Consell, que han han treballat al llarg de sis mesos en el si de les associacions, de les entitats de barris, i als districtes i ciutat per definir el futur de l’associacionisme.  El manifeste comença dient que “Enmig d’una crisi econòmica que sacseja la vida de les persones, cal proposar una alternativa ètica, solidària i col·lectiva. Per això en el marc de la cloenda del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona volem alçar la nostra veu per dir que ara és l’hora de l’associacionisme… Sí, és l’hora dels i de les activistes que apropem la cultura a la ciutadania, dels veïns i veïnes que lluitem per tenir barris més dignes, de la gent que organitzem les festes populars i les festes majors, dels milers de joves que ens impliquem, és l’hora de la gent gran activa que encara tenim moltes coses a dir i a fer, és l’hora dels i les militants que lluitem per la defensa dels drets civils, polítics i socials, de la ciutadania”.

Abans de la lectura del Manifet i despres de la presentació de les conclusions s’ha desenvolupat un interessant debat moderal per la presentadora del informatiu migdia de BTV, en el que han parlat, Martí Olivella (Forum Social Català), Muriel Casals, presidenta d’Omnium Cultural i Dani Cortijo, Historiador i fundador d’Altres Barcelones, i a més han respost a les diverses  preguntes plantejades dels assistents.

 
 
per altre part,, Marti Olivella va destacar la presència a la ciutat d’una delegació d’associacions de diferents parts del món, que van ser invitades  a Barcelona, per la Plataforma Consensus de Barcelona, de la que s’expliquen més dades abaix, i que fan una convocatoria el dimarts 3, a la plaça de sant Jaume ( a les 18,30 hores) per un món habitable pera tothom.
Julia López (associacio món comunicació), Fotos Nereida Edo (AFIG):

Consens de Barcelona: Un camí de canvi pels indignats

dimecres, 27 d’abril de 2011 13:03
bcnconsensusBarcelona reunirà del 1 al 3 de maig 30 dels participants per a aprovar un nou consens social global i definir accions transformadores pels propers anys. El Consens es presentarà el dia 3 de maig al Palau Centelles de Barcelona i serà el punt culminant del procés deliberatiu iniciat fa dos anys.El mateix dia 3 de Maig, reproduirem el logotip del Consens de Barcelona amb els Castellers del Poble Sec a les 18:30h a la Plaça Sant Jaume.+ info a www.barcelonaconsensus.org

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s