“Desenfocament de gènere”, documental d’Ajuda en AccióMarç 2011
El reportatge documental “Desenfocament de Gènere“, que a partir del dia 9 de març es podrà veure complert a la web d’Ayuda en acción y a la de la Fundació QUEPO, la productora audiovisual que ho ha realitzat. Ara hi un tailer a Youtube “Desenfocament de gènere” és una eina de sensibilització i d’incidència que Ajuda en Acció utilitzarà en els propers mesos i si es pot, en els propers anys. Canal 33 emetrà el dia 8 de març, dues vegades el reportatge. Els horaris seran, per un costat a les 8:30 de la nit (abans de la Riera), i d’altre, a la 1 de la nit ( després del programa “60 minuts”) El reportatge també s’emetrà el dia 8 a la XTL i a BTV el dia 2 d’Abril en el programa DOCS. “Desenfocament de gènere” estarà disponible a la XTVL i en TV3 a la Carta. Ja passarem els enllaços. La presentació oficial del reportatge es farà durant les properes setmanes al Col·legi de Periodistes de Catalunya a la seva seu a Lleida.

Nota d’Ajuda en Acció
El reportatge Desenfocament de gènere, realitzat per Ajuda en Acció a propòsit del 8 de març, dia internacional de les dones i del que enguany se’n commemora el centenari, i que neix arrel de l’experiència obtinguda amb la campanya “Mou-te per la igualtat, és de justícia”, es presentarà oficilment davant dels mitjans d ecomunicació, a finals de març a la seu a Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya. 

L’objectiu d’Ajuda en Acció és fer visible la importància que tenen els mitjans de comunicació i els seus professionals en la lluita contra la desigualtat de gènere, no només en el nostre entorn més immediat, sinó també en aquells països on la pobresa afecta en major mesura a les dones, ja que el treball col·lectiu contra les desigualtats entre homes i dones desemboca en la lluita contra una de les més importants causes estructurals de la pobresa: la desigualtat de gènere.

El reportatge ha estat produït per la Fundació Quepo, i s’hi analitza la representació de les dones als mitjans de comunicació i la perspectiva de gènere en la cobertura de la informació sobre cooperació al desenvolupament, mitjançant entrevistes a professionals del periodisme i expertes en comunicació i gènere, com ara, entre d’altres, la periodista Rita Marzoa, l’escriptora Gemna Lienas, la professora i investigadora Elvira Altés, o el periodista, logista i consultor en cooperació, Francesc de Dalmases.

El tràiler  del reportatge penjat en Youtube  ha assolit en una setmana gairebé les 700 visites. Es el primer pas en la difusió del seu contingut  que podeu difondre també en els vostres canals: web, bloc, perfil al facebook… tota la difusió que en pugueu fer serà més que benvinguda.

“Som conscients que la rapidesa i la limitació del temps disponible per donar una notícia en els mitjans de comunicació actuals dificulten tenir una mirada diversa i oberta sobre la realitat- esplica Marta Macias, delegada d’Ajuda en Acció en Catalunya i Balears-  però des de la nostra posició ens cal insistir, una vegada més, en la importància de com es transmet la notícia, ja que els mitjans de comunicació no són un simple reflex de la realitat, sinó que també poden ser agents actius en la construcció d’asimetries i desigualtats de gènere”.

Des de Ajuda en Acció agraeixen l’atenció rebuda pel reportatge, tot esperant que hagi aportat alguna dada que us faci pensar que podeu influir en el canvi, “perquè estem convençudes/ts que un altre món és possible, necessari i urgent”, acaba explicant Macias.

Enllaç al tràiler de Desenfocament de Gènere: http://www.youtube.

[per +info: Montse Cardona, Delegació Catalunya i Illes Balears Fundació Ajuda en Acció

Entra en acció!
C/ Balmes, 32 3r 1a
08007 Barcelona
Tel.: +34 93 488 33 77
mcardona@ayudaenaccion.org


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s