Festa del premis del Primer Concurs de documentals de dones sobre dones

DonaMCine

* Lliurament dels premis  a les guanyadores  del Primer Concurs de documentals de dones sobre dones

* La festa de Lliurament es farà al Pati Manning (Casa de la Caritat) de Barcelona, el dijous 17 de  març, a partir de les 18,30 hores


“Escúchame”, documental de Mabel Lozano,  ha segut el guanyador del primer concurs Donam’Cine, segons el veredicte del jurat. D’altra banda també s’han concedit mencions especials a “Violeta”, de Viviana Bohórquez Monsalve, i a “Heroínas” de Cristina Trenas Martín.

Segons el Jurat han donat el primer premi al curtmetratge “Escuchame” per la seva qualitat cinematogràfica, tant tècnica com artística i per la seva originalitat per denunciar l’abús que pateixen moltes dones en el món: “El seu punt de vista ens situa com a testimonis directes d’una realitat d’explotació sexual sistemàticament invisibilitzada”.

Després del visionat dels quaranta curtmetratges seleccionats, el jurat també ha volgut destacar dues obres que van estar fins a l’última fase de selecció i atorgar una menció especial a “Violeta”, curtmetratge que a través de l’animació com a plantejament visual i en forma de conte ens parla de la situació de violència que pateixen moltes dones colombianes per part del paramilitarisme, relats de una manera estèticament impecable. Així com també es concedéis una menció especial al documental “Heroínas”, que a través d’un diari de viatge personal, proposa una cosa summament necessari que va més enllà de la solidaritat, el reconeixement de la tasca civilitzadora de les dones en el món.

El jurat el van composar: Cynthia Judkowski, Llum Quiñonero, Mamen Briz, Maria Dolors Comas, d’Argemí, Maria Jesús Pinto, Marta García, Nuria Pérez de Lara, Roser Oliver i Olivella, Tona Gusi Amigó y Yolanda Olmos Ruíz, comunicadores, cooperants i expertes en cinema i audiovisuals, de Catalunya, Estat Espanyol i Llatinoamerica:

El premi del públic a un documental col.lectiu

La novetat del concurs ha segut la participació online del públic que ha donat una resposta molt gran als videso penjats a l’epai web de Dona’MCine i a Youtube. Usuàries i usuaris han pogut des del 15 de maig del 2010 fins al 6 de febrer del 2011 votar els documentals. S’han comptabilitzat 495 votos i el premi ho ha obtingut “Mujeres Camino”, De Cristina Chiquin, Claudia Henao, Camino Simarro, Concepción Olid y Carolina Ruiz. Aquest curtmetratge els van elaborar les autores dintre d’un curs orgnaitzat al 2010 per ACSUR.


La festa dels premis tindra loc a la sala d’actes del Pat Manning, actual seu del CERC (Centre de recursos Diputació de Barcelona) el proper dijous 17 de març,  a partir de les 18,30m i fins  a les 21 hores.

DonaMCine és un projecte audiovisual impulsat per l’Associació Entrepobles / Entrepobles / Entrepobos / Herriarte, que treballa en cooperació solidària des de fa més de 20 anys, i la productora Doble Banda, amb una àmplia experiència en cinema i documentals de contingut social. En aquesta primera edició del concurs internacional el projecte rep suport financer de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (Generalitat de Catalunya) yl’Ajuntament d’Olèrdola del Penedès.

En DonaMCine s’han volgut visibilitzar els somnis i revoltes de les dones que, al llarg de la història, s’han compromès en la defensa dels drets de les dones, entesos en un sentit ampli com a drets socials, econòmics, polítics, culturals, però també sexuals i reproductius. També volem donar valor a tot aquest esforç, realitzat en gran mesura des de l’impuls del feminisme, una contribució fonamental a la democràcia, la justícia social, i l’eradicació de totes les formes de violència masclista i patriarcal.

Les obres presentades es poden visualitzar a la Web  del  concurso: www.DonaMCine.org

Lloc del Lliurament dels premis
CERC Centre Estudis i Recursos Culturals Diputació de Barcelona
C/ Montalegre, 7
Pati Manning  Barcelona
T. 934 022 565
F. 934 022 577
Informació: Olga feliu  espais@diba.cat


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s