XVI edició dels Premis Butaca de Teatre de Catalunya 2010

El dimarts 30 de  de novembre es va celebrar el lliurament dels premis Butaca d’aquest any. Prèviament els nominats van posar per al clàssic photo call sobre una lluent catifa vermella. Després de satisfet l’estómac, al bufet lliure ofert a Hotel Apolo del Paral.lel, de Barcelona, ens encaminem fins al Teatre Artèria Per · lel per assistir a la cerimònia de lliurament de premis.
Toni Martín i Glòria Cid, van ser els encarregats de donar obertura a la gala que va començar amb l’actuació d’Àngel Llàcer i Manu Guix, amb la interpretació del conegut tema de Jerry Herman «I Am Who I Am”, del musical “La gàbia de la boges ». Més tard, Nina va interpretar fragments del musical The Company, en homenatge al vuitanta aniversari del cèlebre compositor, Stephen Sondheim, acompanyada al piano per Albert Guinovart. [+info moncomunicacio i a facebook : fotos Susana Villafañe]

La coproducció del Teatre Nacional de Catalunya i el Centre Dramàtic Nacional, «El ball», va ser guardonada amb cinc de les sis categories a les quals estava nominada: Millor muntatge teatral, Millor actriu: Anna Lizaran, Millor actriu de repartiment: Francesca Piñón, Millor escenografia: Max Glaenze i Millor il luminació: Kiko Planas.
«Enganxats: Un musical diferent», ha aconseguit tres guardons: Millor composició musical: Ferran González i Alícia Serrat, Millor actriu de musical Alícia Serrat i, Millor musical, The Kaktus Music Corporation SCP El musical «Avui no em puc aixecar» es va emportar el premi al Millor actor de musical, per la interpretació de Xavi Melero en el rol de Colate.
Els altres premiats van ser:
Millor actor: David Bages i Millor actor de repartiment: Llorenç González, per «L’auca del senyor Esteve»
Millor muntatge de petit format i Millor direcció teatral Julio Manrique. Per «American Buffalo»
Millor text teatral: Nao Albet i Marcel Borràs. Per «Dictadura – Transició – Democràcia»
Millor vestuari: M. Rafa Serra i Berta Riera. Per «Alícia: Un viatge al país de les meravelles»
Millor espectacle de dansa: Cia. Marta Carrasco, per «Dies Irae».
Els premiats en les dues noves categories creades enguany, van ser: «Inferno, Purgatori i Paradiso» Societas Raffaello Sanzio com a Millor producció estrangera estrenada a Catalunya i «Urtain», CDN Animalario a Millor producció espanyola.

Text i Fotos: Susana Villafañe

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s