Barcelona: Aquí i allà, juntes per la dignitat

23 de novembre, a ca la Dona,  de 19 a 21 hores.
Jornada de reflexió sobre les violències de gènere al món que tindrà lloc a Ca la Dona (c/Casp, 38, ppal. de Barcelona) . La Jornada s’inscriu en el marc del dia internacional contra la violència vers les dones i es presentarà la campanya Sin mujeres no es democràcia que en el seu tercer any tracta sobre violència de gènere.

Amb aquesta xerrada volem fer una aproximació als sentits que la violència vers les dones té a diferents parts del món. Volem reflexionar sobre el concepte de violència aquí i allà: què hi ha darrera el concepte de feminicidi que s’utilitza a Centreamèrica? Quin és el debat sobre l’ús dels conceptes femicidi o feminicidi? Què hi ha darrera del concepte violència masclista que s’utilitza a Catalunya? Quines similituds i diferències trobem en els plantejaments aquí i allà? Volem també reflexionar sobre l’aplicació de les lleis i l’efecte en les dones que han patit violència.

Aquesta reflexió conceptual constituirà un punt de partida per a iniciar el coneixement mutu entre diverses concepcions de la violència al món i també de la situació de les dones aquí i allà i el treball que estan realitzant les dones del moviment feminista per a tranformar-la.

Amb aquest acte Tamaia i ACSUR-Catalunya iniciem una reflexió que pretenem convertir en un procés de treball conjunt a mig termini amb l’objectiu d’ampliar la mirada i intercanviar eines i recursos que ens facin més fortes davant aquesta lacra. Perquè juntes defensarem la nostra dignitat.

Estructura de l’acte:

- Breu presentació del treball de Tamaia i ACSUR-Catalunya i de les perspectives de treball conjunt. A càrrec de Mònica Ximeno (ACSUR-Catalunya) i Rakel Escurriol (Tamaia)
- Breu presentació del treball d’acompanyament a organitzacions feministes centreamericanes d’ACSUR-Catalunya i de la Campanya Sin Mujeres no es democracia, a càrrec de Marta Tudela (ACSUR-Catalunya).
- Reflexió conceptual sobre el concepte de Feminicidi, situació a Centreamèrica i respostes del moviment feminista. A càrrec d’Eveling Carrasco, feminista nicaragüenca.
- Reflexió conceptual sobre el concepte de Violència masclista, situació a Catalunya en el marc de la llei contra la violència masclista. A càrrec de Beatriu Macià (Tamaia) [+info a moncomunicacio.com]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s