Documentals sobre abús infantil, Immigració, mares i filles…

Interesants  documentals del curs de formació d’Acsur per a dones immigrants

Avui, diumenge 6 de juny, he pogut veure els documentals que han realitzat les companyes del curs de vídeo que ha desenvolupat la comissió de gènere d’ACSUR  Catalunya.

Ha segut com assistir a una “premiere”, a una pre-estrena, de unes pel·lícules que una vegada acabades, encara no les havien vist ni les mateixes autores. 3 pel·lícules molt bones que segurament se mostraran públicament a la Sala La Cuina de la Bonnemaison, al mes de setembre.

Mujeres camino, Bordando ciclos y Romper el silencio, son els tres titols dels documentals productes del taller dirigit a dones immigrants que es va desenvolupar des del febrer, tots els dissabtes. S’han format equips diferenciats, i en totes els documentals han participat dones de diferents països llatinoamericans, de Brasil, Xile, Guatemala, Nicaragua, Cuba, etc.

Les professores Adriana Leira, la professora de teoria, Bibiana, realitzadora i editora dels documentals (feina desenvolupada junt a les responsables de cada equip), i Marta Udela, responsable de gènere d’Acsur, i coordinadora del curs han treballar de valent , estimulant la creativitat i feina de les participants, per que s’arribin a resultats d’alt nivell

Mujeres camino parla de les dificultats que tenen les persones d’origen llatinoamericà per venir a viure  un temps a Europa, i en concret al nostre país: Impactant i proper. Bordando ciclos, a través de l’entrevista a una artista de fa brodats i peces de roba, s’explica la relació mares- filles i el que es transmet de les unes a  les altres. Romper el silencio es un testimoni personal i directe, que denuncia l’abús infantil; veritablement emocionant.

Amb aquest article vull fer un homenatge a questes companyes que han pogut  portar la seva idea a una realitat audiovisual, que segur que farà un llarg camí i es podrà admirar en molts llocs, i per elles es l’inicio d’una dedicació al món del documental que augura molt bons resultats.

I per suposat cal agraït a ACSUR, que am el seu programa: Veus del sud,  ha  aconseguit el suport del AECID per promoure la creativitat de les dones immigrants.

Julia López

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s