Michelle Bachelet, doctora Honoris Causa a Barcelona

 LA IMPORTÀNCIA DEL LIDERATGE EN CÀRRECS DE RESPONSABILITAT 
Diva Criado, en  La Otra Opinió.  Barcelona, maig 2010

La socialista i expresidenta Xilena, Michelle Bachelet, va visitar Barcelona el passat mes de maig per rebre el títol concedit per la Universitat Pompeu Fabra com a doctora honoris causa, és la primera vegada que una dona rep la màxima distinció acadèmica atorgada per la Universitat. En els seus vint anys d’existència només ha estat lliurat a cinc persones més, a Desmond Mpilo Tutu arquebisbe sud-africà i premi Nobel de la Pau el 2000, Miquel Batllori intel.lectual i historiador el 2002, Woody Allen director de cinema el 2007, Robert M. Solow economista i premi Nobel el 2008, ja Alois M. Haas humanista el 2009.

El títol és un reconeixement a la seva defensa dels drets humans assumits durant el seu mandat com a presidenta de Xile i per impulsar polítiques de reparació històrica, de reconciliació i de millores de nivells de justícia social, especialment direccionat a temes d’igualtat de gènere. Bachelet va reconèixer i va donar a la dona xilena un paper protagonista en les decisions de poder de l’estat. En l’exercici del seu càrrec les va nomenar en llocs de responsabilitat en els diferents àmbits de direcció del país.

Molt s’ha escrit sobre la trajectòria personal, laboral i política d’aquesta dona propera i càlida, metgessa pediatre de professió i mare de dos fills, va ocupar el primer càrrec de rellevància nacional quan va ser nomenada pel president Ricardo Lagos com ministra de Salut, va fer una reforma estructural als sistemes de salut, permetent l’extensió de la prestació de serveis en igualtat de condicions per a tots els sectors de la població. Va aconseguir aprovar la venda i la seva distribució gratuïta a víctimes d’abús sexual de la píndola del dia després, generant enfrontaments amb l’església catòlica i amb els grups conservadors. [Segueix en castellà a La otra opinión]

Text: Diva Criado.  Fotos i vídeo: Susana Villafañé
moncomunicacio.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s