Sobre la III Trobada Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere

Les participants de la III Trobada Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere que es va iniciar ahir divendres 27  les primeres sesions, ens han enviat la crónica, sobre la seva participació a l’acte del  25 DE NOVEMBRE 2009  DIA INTERNACIONAL DE LA NO VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES, organitzat per  MARXA MUNDIAL PER LA PAU a Bogotá.
per Tona Gusi, desde Bogotá (Colombia)
***********************************************************
D’atra banda i  Ameco Press ha publicat la priemra crónica de la Trobada.
***************************************************************************
Periodistes de Catalunya, Euskal-Herria, Palestina i Jordània de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere i de la Xarxa Mediterrània d’Informació i Comunicació amb Visió de Gènere, arribades a Bogotà per participar en la III Trobada Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, hem assistit a la concentració d’aquest matí del dimecres 25 de novembre, al Parc Nacional de Bogotà on s’han reunit col.lectius de dones de tota Colòmbia amb l’objectiu comú de:
– “Generar una consciència social mundial en contra de tota forma de violència física, econòmica, racial, religiosa, cultural, sexual, psicològica, tan establertes i acceptades avui com inevitables”.
– “De fer confluir les voluntats de tota societat civil per eliminar definitivament la xacra social de les guerres”.
El grup participant de la Xarxa, amigues de Yukon, així com companyes de la Xarxa Feminista Àrab hem aportat les nostres pròpies consignes:
“Catalunya, Euskal-Herria, Palestina-Jordània i Canadà, per la Pau”. “25 N: No a la violència masclista” Palestina lliure “. “Pau, Pau, Pakea, Salam, Peace”, “Yukon Peace”
I corejat amb les consignes generals de la marxa: “NO MÉS VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES EN LA CASA I AL PAÍS”.
“LES DONES NO parim FILLS / FILLES PER A LA GUERRA”.
“TOTS I TOTES A LA TAULA”.
“Quina vergonya LA GUERRA”
“NEGOCIACIÓ POLÍTICA DEL CONFLICTE, JA!
Entre les organitzacions convocants eren presents: La Mesa de Colòmbia, la Marxa Mundial per la Pau i la No-Violència, la Marxa Mundial de Dones per la Pau, La Ruta Pacífica de les Dones, Les Dones Sindicalistes de les Amèriques, Organitzacions de educadores , i altres més.Al costat d’elles, han participat activament en la concentració i posterior marxa diverses associacions regionals. També les famílies de víctimes portaven amb força els seus ‘mantes’ (pancartes) amb l’angoixa i la tristesa vives en els seus rostres. Grups de teatre de gent jove commovien amb actuacions contra la tortura, la violència i la mort.
La marxa, en què han participat milers de persones al llarg de la jornada, ha acabat a mitja tarda a la Plaça Bolívar, al cor de la ciutat.

Un acte, convocat per l’Alcaldia de Bogotà i UNIFEM entre altres institucions i entitats, ha tancat la jornada. En aquest acte on estava previst que cinc homes signessin simbòlicament un Manifest pels Drets de les Dones, l’emoció compartida entre les i els presents ha conduït a que tots els homes de la sala – Alcalde inclòs – aclamats per les dones, hagin signat el Manifest ‘Sense el meu puny i amb la meva lletra’, com a inici d’una campanya en què els homes es comprometen a ser agents del canvi en la problemàtica de la violència contra les dones.

RIPVG

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s