Presentació del projecte “Dones al volant, dones treballant”

1 de desembre a les 10 hores del matiCambra de Comerç de Sabadell, Avinguda Francesc Macià 35.
Presentació del projecte “Dones al volant dones treballant” que es desenvolupa en les ciutats de Barberà del Vallès, Rubí, Terrassa i Sabadell, i que compta amb la col∙laboració de la Cambra de Comerç de Sabadell.

Aquest projecte vol promoure i contribuir a la consecució de fites per a la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en el treball en el sector de l’automoció, el transport i la logística, al Vallès Occidental.

“Dones al volant, Dones Treballant” és un projecte que promou un conjunt d’actuacions vers la igualtat d’oportunitats en el treball de les dones en el sector del motor, amb una forta presència tan a nivell productiu com de serveis en el Vallès Occidental.

L’accés i millora de la posició de les dones en el sector del motor és el fil conductor d’aquesta iniciativa que, en definitiva, vol contribuir a superar els estereotips sobre la divisió tradicional del treball per gènere.

El projecte vol animar a que les dones considerin opcions relacionades amb l’automoció, transport, logística i distribució, en els moments d’orientar o reorientar el seu itinerari formatiu i professional, així com contribuir a que s’incrementi la presència de les dones en especialitats formatives d’automoció, electromecànica, i enginyeria, i a que participin com a professionals, en condicions d’igualtat, en les activitats principals de l’automoció i el transport: disseny i producció industrial, manteniment, reparació, venda i conducció de vehicles, logística i serveis associats.

D’altre banda, aquest projecte també treballa amb les empreses del sector del motor, generant processos que promoguin l’increment de candidatures de dones en els seus processos de selecció.

OPORTUNITATS D’OCUPACIÓ EN EL VALLÈS OCCIDENTAL I EN EL SECTOR DEL MOTOR

La comarca compta amb una situació estratègica i amb una dotació important de polígons industrials que incorporen activitats logístiques i de transport, donat el alt grau d’activitats industrials existents.

Com a exemple podem destacar la presència del CIM Vallès (Centre integral de mercaderies i activitats logístiques a Sta. Perpètua de la Mogoda), que genera una ocupació diversificada. D’altre banda, destaca com a projecte de futur, el Centre Logístic de Transport de Serveis Viaris a la zona de Can Ravella, impulsat en la seva creació pels ajuntaments de Barberà del Vallès i el de Sabadell, i que preveu un impacte important en l’ocupació amb la creació de nous llocs de treball.

En general, es preveu, que les activitats relacionades amb la logística i el transport creixin en els propers anys, el que genera l’oportunitat de la incorporació de les dones en aquest sector d’una forma més important i significativa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s