Trobada a Reus de Fem Talent, promoció de la igualtat: posa en valor el teu talent

17 de novembre, de 9 a 13.30h- lloc:  Centre de Formació Permanent de la Fundació URV, Av. Onze de Setembre, 112, Reus

El Cicle de Trobades del programa Fem Talent recala aquesta setmana a Reus, amb un programa que inclou una sessió de Thinking Group i la conferència a càrrec de Mònica Geronès,  Subdirectora General de Programes d’Igualtat entre homes i dones del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya,  “Innovar i emprendre en igualtat: un repte per al s.XXI””

Femtalent pretén arribar gràcies a l’impuls del portal web http://www.femtalent.cat a les més de 1.650 empreses ubicades als 19 parcs i, per tant, a les més de 50.000 persones treballadores.
Dins d’aquestes persones treballadores és important destacar el paper de la dona. Tant la manca de professionals qualificats en aquests àmbits com el perfil demanat per aquestes noves professions, activitats en les quals es requereixen unes capacitats i habilitats que s’identifiquen amb característiques atribuïdes tradicionalment al rol femení, fan que les desigualtats de gènere s’atenuïn. Aquestes professions que es generen en l’economia del coneixement contribueixen al desenvolupament econòmic i social i són una oportunitat natural per a la igualtat entre dones i homes.

Aquesta iniciativa sobre la igualtat d’oportunitats i la gestió del talent femení ha tingut el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, del programa de Projectes Innovadors del Departament de Treball i del Fons Social Europeu. Aquesta dotació econòmica respon al compliment dels següents objectius:

  • Obtenir una panoràmica de la situació d’igualtat a la XPCAT i de les barreres i oportunitats per a la gestió del talent de les dones.
  • Enfortir el perfil tècnic i directiu de les dones científiques, tecnòlogues i empresàries que treballen a les empreses i organitzacions de la xarxa, i donar suport actiu al desenvolupament de les seves carreres i el seu talent.
  • Impulsar accions que generin una massa crítica i visibilitat per tal de reforçar la capacitat de lideratge transformador d’aquestes dones en els entorns de la ciència i la tecnologia, tot incidint en el seu paper com a motors d’igualtat.
  • Sensibilitzar les empreses de la XPCAT i la societat en conjunt sobre el paper, el talent i la contribució de les dones a la ciència i la tecnologia.
  • Generar un espai de trobada, informació, intercanvi d’idees, bones pràctiques i propostes entre agents clau, homes i dones, interessats a fomentar la igualtat als parcs de la XPCAT.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s