Únic concert a Barcelona de la nicaragüenca Katia Cardenal

11 de novembre de 2009, a les 20.30h- Lloc: Auditori de Sant Oleguer de Sabadell, C/ Sol i padris, s/n

Una de les veus fememenines llatines més reconegudes internacionalment, la nicaragüenca Katia Cardenal, oferirà un concert únic a Barcelona després d’una gira per Europa.  Aquest concert, organitzat per Pro-Educart, es fa amb motiu del dia mundial de la infantessa i en benefici del projecte de creació d’un centre d’acollida per nens i nenes víctimes de les xarxes de prostitució infantil a Centreamèrica

KATIA CARDENAL

Va començar des de molt joveneta al costat del seu germà formant el grup

Guardabarranco i sense deixar aquesta formació al 1996 comença l’aventura com a solista.

La frescor de les seves harmonies i l’originalitat poètica i melòdica de les seves cançons han estat reconegudes, no només pel públic, sinó per la comunitat internacional del Moviment de la Nova Cançó Llatinoamericana.

El 1996 grava a Nicaragua “Brazos De Sol”, el seu primer disc com a solista, on reafirma la seva vocació de trobadora en interpretar alguns temes de la seva autoria.

Des de gener de 1997 es va mudar a Noruega i dóna inici a la seva carrera com solista i els enregistraments que llança, representen noves facetes en la seva carrera, incorporant nous tòpics i ritmes amb músics de Noruega, Nicaragua, Suècia i Llatinoamèrica, però sempre fidel a la cançó que la inspira des de fa dues dècades.

Katia és una de les artistes estrangeres, residint a Noruega, més reconegudes en aquest país i potser l’única llatinoamericana que ha aconseguit una posició tan alta, havent arribat a vendre prop de 80,000 còpies del seu catàleg com a solista, haven cantat per a la Reina de Noruega, i realitzat cents de concerts per tot el país.

En els seus 28 anys de carrera artística ha fet presentacions en: Estats Units, Espanya, Alemanya, Dinamarca, Noruega, Suècia, Txecoslovàquia, Cuba, Rússia, Panamà, Equador, Mèxic, Costa Rica, Hondures, Suïssa, Canadà, Xile, El Salvador, Guatemala, Holanda, Àustria, Puerto Rico, Finlàndia, Itàlia i les Illes Faroe.

Recentment va finalitzar l’enregistrament del seu nou disc, “La Missa Camperola Nicaragüenca” de Carlos Mejía Godoy, el disc va ser gravat a Nicaragua i a Noruega amb músics d’ambdós països.

Ha participat amb discos com “Ladie´s Jazz” amb Eva Cassidy, Norah Jones, Diana Krall,… recopilació de veus de dones de diverses parts del món.

Jackson Browne va produir el disc “Si Buscabas” d’ella amb el seu germà el Grupo Guardabarranco, així com Katia Cardenal va participar en el disc de Jackson Browne “I’m Alive 1993”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s