Elizabeth Peredo estarà a la Cimera del Canvi Climatic en Barcelona

Dimecres 4 de novembre 09: Fira de Barcelona, Pavelló 2 (Activitats paraleles )
Elizabeth Peredo, es boliviana i forma part de la campanya “Desenvolupament i Justícia Climàtica“, que coordina Mans Unides, y estara en Barcelona com a ponent de la conferència de la Plataforma Boliviana sobre el Canvi Climàtic, una de les activitats paral·leles a la Cimera de Nacions Unides sobre el Canvi Climatic que es celebra  a Barcelona desde el 2 al 6 de novembre.  En aquesta Conferència es presentaran recomanacions per a l’establiment d’un Tribunal de Justícia Climàtica, aportant anàlisi de casos, evidències, víctimes… així com exemples inspiradors de models alternatius de desenvolupament basats en les formes de vida mil·lenàries dels indígenes de la zona.

Elizabeth Peredo, és psicòloga social. Forma part de la Fundació Solón, i és coordinadora de la Campanya “Blue October”, a Bolívia, que planteja la mobilització social en favor dels drets d’aigua (water rights) i, juntament amb altres personalitats d’Amèrica Llatina, és una de les promotores d’un Tribunal Ètic Internacional sobre Justícia Climàtica, en una recerca per fer més visibles els efectes del canvi climàtic en els pobles, donant-los veu, i promocionant la praxi col·lectiva de la equitat, el dret al desenvolupament i la justícia climàtica. La Fundació Solón, és una institució molt reconeguda a Bolívia pel seu treball en favor dels drets humans, el dret a l’aigua, les arts i la cultura.

La campanya “Desenvolupament i Justícia Climàtica”, que s’està duent a terme de forma simultània en diversos països, a través de les diferents organitzacions catòliques per al desenvolupament que formen la xarxa CIDSE, en la qual Mans Unides és l’única organització espanyola.  Aquesta campanya està posant l’accent en el triple cop que suposa el canvi climàtic per a les persones més pobres dels països del Sud, que, tot i no haver-lo causat, són els més afectats per aquest i els que menys recursos tenen per adaptar-se a les noves circumstàncies.

promogudes per les ONG  que volen pressionar al govern perque adopti mesure sconcrete i irgents per a paliar els esefectes del canvi climàtic, i perquè  es portin propostes a la Cimera de desembre a Copenanghen  tinguin en compte  las paÏssos menys desenvopluapts. 

Desenvolupament i justícia climàtica

Mans Unides presenta a Espanya la campanya internacional “Desenvolupament i Justícia Climàtica” que vol posar l’accent en el triple cop que suposa el canvi climàtic per a les persones més pobres dels països del Sud, que, tot i no haver-lo causat, són els més afectats per aquest i els que menys recursos tenen per adaptar-se a les noves circumstàncies.

Quina és la situació actual?

1.020 milions de famolencs. La crisi mundial ha fet augmentar en només un any en 100 milions aquesta xifra. No podem oblidar que un dels factors que porten a aquesta agreujament és el canvi climàtic:

Les regions més pobres i amb els nivells més elevats de fam crònica estaran entre les més afectades pel canvi climàtic. La producció agrícola i alimentària de molts països en desenvolupament pot veure’s afectada negativament, en especial en els països de baixos ingressos i un índex elevat de fam i pobresa, que són ja molt vulnerables a la sequera, les inundacions i els ciclons.

És un repte per l’agricultura ser capaços de donar aliment en el futur a la població mundial, que arribarà als 9.100 milions en 2050.

El canvi climàtic afectarà a les quatre dimensions de la seguretat alimentària: la disponibilitat, l’accessibilitat, la utilització i l’estabilitat.

Què perseguim?

La xarxa internacional CIDSE (Cooperació per al Desenvolupament i la Solidaritat), a la qual pertany Mans Unides, n’és la impulsora.

Una major sensibilització a la societat espanyola sobre la relació entre canvi climàtic, desenvolupament sostenible i pobresa als països del Sud, que aconsegueixi augmentar la pressió pública als nostres representants davant la reunió sobre el canvi climàtic que tindrà lloc al desembre a Copenhaguen, on es advocarà per un model de desenvolupament sostenible per a tots els habitants del planeta.

També volem incidir en el Govern espanyol durant el procés de negociació amb la Unió Europea i en el Marc de treball de la Convenció de Nacions Unides per al Canvi Climàtic, per arribar a un acord just a Copenhaguen el desembre de 2009, que garanteixi:

El dret dels pobles del Sud a un desenvolupament sostenible.

La transferència de recursos i tecnologies que permetin a aquests pobles la seva adaptació al canvi climàtic

El compromís dels països més contaminants a una reducció dràstica de l’emissió dels gasos d’efecte hivernacle per al 2020.

Què pots fer tu?

Consultar campanya de firmes

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s