La professió periodística no té futur sense la Igualtat de Gènere

 < Veure  Vídeo 1 i Video 2, a Youtube.

És necesari acconseguir  a la Igualtat de gènere en la práctica de la profesión periodística, i formar als nous  profesionales tenint en compte altres punts de vista, que incloguin la manera de fer i de veure les coses de les dones.

Amb el títol: “ La profesión periodística no te futur sense la Igualtat de Gènere,  es va realitzar una taula de debat a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, por organitzada Ayuda en Acción dins la campanya Mou-te per la Igualtat. És de Justícia. Entre les Componentes hi havia Rita Marzoa, Directora del Programa Solidaris de Catalunya Radio, Adriana Monclús, Editora de l’Informatiu Vespre de TVE Cataluña. Mayra Moro Coco, Responsable de Incidencia Política i Estudis d’Ajuda en Acció, i com moderadora, Teresa Velázquez, Secretaria de la Comissió Gestora de la Facultat de Ciències de Comunicació de la UAB.
<+Más info  a moncomunicació>

Mayra Moro, va explicar els objectius de la campanya “Mou-te per la igualtat es de Justícia” sobre la participación política de les dones, el reconeixement de la feina de cura dels altres, i sobre la manca de recursos per al desenvolupament amb clau de gènere. Aquesta campanya de sensibilització es dirigeix sobre tot a tres sectors  diferenciats,  els Representantes de la política, los professionals dels Mitjans de Comunicació, i la joventut (Estudiants de Comunicació i d’altres estudis).

Sobre la necessitat d’anar a una veritable iIgualtat de gènere en la práctica de la profesión periodística van parlar Adriana Monclús, i Rita Marzoa. Ambdues van reconèixer que les empreses de comunicació-en la que cada vegada hi ha més dones- només els interessa, la máxima dedicació a la feina dels profesionales.

D’altra banda, als mitjans no es té en compte la perspectiva de gènere,  que només s’entén com “introduir” més noticíes de dones, i a les redaccions aixó es viu quotidianament  más que una com una pressió que com una aportació de noves maneres de veure les coses d’altres fons d’informació . “Cal reconèixer que tradicionalment  la profesión no tracta gens bé a les dones. Segueix havent un gran paternalisme,  i se’ns considerar molt bé al principi de la la nostra feina, sobretot quan hem demostrat força la nostras valua, però malgrat tot, podem quedar arraconades quan són mares i demanen més temps per dedicar una-nos a nostra família, o volem tenir més temps per a nosaltres “, va explicar Monclús

por Rita Marzoa encara que ara veu positiu que es puguin dar cursos de gènere en les Facultats, cosa que no quan es feia era alumna de ella, malgrat tot tampoc creu que per què hagi més dones a la profesión s’hagi avançat en la paritat: “Ni a nivell quantitatiu Ni a qualitatiu – afirma- per què ja saben qui mana, i a més  ser dona  no garantitza un punt de vista Diferents, ni una altra manera de fer les coses. Manca molt camí per recorrer, i a mi potser no me interessa seguir el model actual de fer periodisme,  ni reproducir les mateixes dinàmiques”. Segons Marzoa ha d’haver una manera femenina diferent i de fer les coses, que més cal estudiar a fons.

Nota: La majoria de l’alumnat  present a lasala pertanyen al Màster MIM (intermediació Intercultural) i a al Postgrau de Comunicació, Cooperación Internacional i mediació socio-cultural al Mediterrani “, que dirigeix Teresa Velázquez.

Acte realitzat el 29 d’octubre 2009, a la Sala de Graus del Deganat de la Facultat de Ciències de l’Informació.

Julia López

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s