Dones astrònomes, l’altra meitat oculta del cel

Dijous 5 de novembre 09, a les 18h. LLoc: UPC,  Vilanova i la Geltrú
L’altra meitat del cel: dones astrònomes és el títol de la conferència que farà dins el programa de tardor de l’Àgora d’Equitat impulsada per l’Espai d’Equitat de Vilanova i la Geltrú, a càrrec de Francesca Figueras, Doctora en Astrofísica i professora titular del departament d’Astronomia i Meteorologia de la UB.
Francesca Figueras és coordinadora del projecte Ella és una astrònoma, impulsat per la UNESCO i la Unió Astrònomica Internacional, amb motiu de l’Any Internacional de l’Astronomia que se celebra aquest 2009. Aquest projecte te l’objectiu de promoure la igualtat d’oportunitast entre homes i dones a l’astronomia, una ciència que compta només amb una quarta part de professionals dones i a on les condicions no afavoreixen la formació d’investigadores.

Els esforços a l’hora d’impulsar el projecte estan dirigits a canviar la societat en favor de la igualtat de gènere, tot promovent la participació de les dones als àmbits relacionats amb l’astronomia professional i amateur i donant suport a la formació de joves investigadores i tecnòlogues.

La conferència, que es farà el dijous 5 de novembre a les 18 hores a la Sala de Juntes de l’Escola Superior d’Enginyeria de VNG, abordarà la important tasca que han fet les dones en el desenvolupament d’aquesta ciència des que l’any 1609 Galileo Galilei va apuntar per primera vegada al cel amb un telescopi. La xerrada repassarà la història des del punt de vista de l’astronomia, des de la primera dona matemàtica i astrònoma, Hypatia, fins les grans astrònomes del segle XX.

( Notícia publicada a la web de l’Ajuntament de Vilanova)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s