Taula de debat sobre Sida i Mitjans

Com integrar la informació sobre drogues a l’agenda dels mitjans?

En el marc del curs formatiu. “Del victimisme a la responsabilitat”, que la Federació de Persones Afectades per les Drogues i el VIH (FAUDAS) organitza a Lleida des del dijous 15 per la tarda fins el dissabte 17 d’octubre, algunes companyes d’aquesta Federació, integrades en la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, conjuntament amb la Coordinadora de la Xarxa Internacional de Periodistes i Comunicadores i l’Associació Món Comunicació han convocat a experts-tes i porfessionals de l’informació a una taula de debat que es farà el dijous 15 al col.legi de Periodistes de Catalunya.

El curs formatiu rep el nom de “Del victimisme a la responsabilitat” i té com a objectiu principal posar sobre la taula el consum de drogues i les infeccions pel VIH o la hepatitis. Durant el curs s’abordaran temes com l’associacionisme, l’exclusió social, els problemes legals que enfronten les persones consumidores, la intervenció de persones afectades per la patologia dual i els avenços aconseguits fins ara en els tractaments contra el VIH i la hepatitis C.

En aquest curs s’incidirà, d’una banda, en l’anàlisi sobre l’evolució de les organitzacions de persones consumidores de drogues, i en la taula rodona es farà sobre la situació de les presons a Espanya, posant l’accent especialment en la situació de les dones empresonades. D’altra banda, també és una novetat l’organització d’un taller per tractar les masculinitats i els micromasclismes en el consum de drogues.

FAUDAS és actualment l’única federació formada por persones afectades pel consum de drogues i el VIH/Sida de l’Estat espanyol, i l’integren 13 associacions. FAUDAS col·labora amb xarxes internacionals como ENCOD, INPUD i EAPN.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s